‘Succesvolle Apple AirPods krijgen een opvolger’

Nieuwe Apple AirPods
Zie jij ook steeds meer mensen met opzetborstels in hun oren lopen?

Dik een jaar geleden stond de tech-wereld flink op zijn kop toen Apple de iPhone 7 presenteerde. Niet zozeer de features van het toestel, maar juist wat er ontbrak was baanbrekend: er bleek geen ruimte meer te zijn voor een koptelefoonpoort. Ter compensatie kwam het bedrijf ook met haar draadloze oordopjes: de AirPods.

Hoewel de peperdure oordoppen vrij kritisch werden ontvangen, lijken de dopjes succesvol te zijn. De AirPods zijn al die tijd al moeilijker leverbaar. Analist Ming-Chi Kuo meldt zelfs dat Apple in de tweede helft van 2018 een nieuwe versie van de AirPods introduceert.

De tweede generatie van de oordopjes is volgens Kuo voorzien van enkele kleine aanpassingen. Echt revolutionaire nieuwe features lijken echter niet op de planning te staan. Met de introductie van de nieuw generatie AirPods voorspelt Kuo dat Apple 26 tot 28 miljoen exemplaren zal leveren volgend jaar.

Ook nieuw volgend jaar is de draadloze oplaadcase voor de huidige AirPods. Naast het opladen van de oordopjes kun je tegelijkertijd een iPhone en Apple Watch opladen op de AirPower-oplaadmat. Voor een adviesprijs van 69 dollar moet het doosje begin 2018 te verkrijgen zijn.

10 reacties

 1. Ik ben er nog niet helemaal uit. In principe vind ik het idee uitstekend. De uitwerking is mijn inziens niet optimaal.

  Er is veel voor te zeggen:
  W2 chip werkt uitstekend. Pairen via bluetooth vind ik niet bijzonder prettig. W2 chip lost dat op. Ook hebben de oortjes door wanneer ze in je oren zitten. Ook handig. Het werkt uitermate goed met Apple producten. Je kan ook heel makkelijk overschakelen van iPhone naar iPad of MacBook. Er zit dus wel degelijk potentie in.

  Maar er zijn ook minpunten. Allereerst de prijs: 180 euro voor een setje oordopjes die niet noemenswaardig beter klinken dan de bedrade variant die een paar tientjes kosten. En dan het opladen… Serieus. Je oordopjes opladen. In een doosje. Dat kan toch veel beter? (idd, met zo’n matje die NOG eens 60 piek kost). De vorm is ook niet chill, ze vallen gemakkelijk uit je oren. Precies wat je NIET wilt.

  Ik zie het als een redelijk goed antwoord op een bijzonder slechte vraag. De standaard EarPods klinken tegenwoordig prima, zeker voor het geld. Dankzij een draadje zijn ze makkelijker te vinden en als ze uit je oren vallen, raken ze de grond niet. Nu moet ik zeggen dat bij de oortjes eruitvallen dóór de draadjes. Eerlijk is eerlijk.

  Gezien de beperkte voordelen en de flinke nadelen sla ik ze even over. Ik kan mij oortjes vijf keer vervangen voor dat geld. Sowieso moet Apple even zijn poorten-policy herzien. Alles USB-C is uitstekend. Dus knal 6 van die poorten op de MacBooks ipv 4. Ditch meteen de audio-jack. Bij de iPhones mag de antieke Lightning port eruit en zet daar 2 USB-C poortjes onder. Eentje voor de meegeleverde EarPods en eentje voor het laden. Heb je meteen alle problemen getackeld.

  • @willeme: Wederom met je eens Willem !
   Apple zette in op wireless op de Iphone en dus geen audio jack meer maar vervolgens heb je die wel op alle andere apparaten !?!!?
   Hetzelfde met de Usb-C port, dat was de toekomst zeiden ze, vervolgens vind je die alleen op de computers en weer niet op de iphones, Ipods, Ipads.
   Waardeloos al die verschillen en dus automatisch een dongles/adaptors circus.

  • over de prijs wil ik nog iets kwijt.
   In 2004 had ik via het werk een Bluetooth headset van Nokia (1 oortje) die was toen al €120. Veel collega’s hadden zo’n grote Jabra achter hun oor langs, was toen ook al €90.
   Ik zal niet zeggen dat €180 niet veel geld is, maar kijkend naar wat men in het verleden kon kopen vind ik het wel meevallen.
   En ja de prijs is een reden waarom ik ze zelf nog niet heb gekocht

   • @av_diver: beetje omgekeerde redenering hoor. De bedoeling van technologie is dat het in het begin (ontwikkelingskosten en dergelijke) veel geld kost en stelselmatig goedkoper wordt eens het mainstream is. In die optiek is 180 euro ronduit duur.

    • @xytras daarom is nagenoeg alles in de wereld duurder dan 14 jaar geleden….
     Nee niet dus. Inflatie etc hebben hier grote invloed op.
     Natuurlijk was mijn PC uit 1990 relatief duur en kun je nu voor dat omgerekende bedrag een veel betere PC kopen.
     Maar over het algemeen wordt alles duurder.

     • @av_diver: Ja, alles wordt steeds duurder, maar volgens mij is ook je loon best wat hoger dan 14 jaar geleden 😉
      Ik weet nog dat de 1ste cd-spelers die ik zag omgerekend een 1000 euro waren, nu heb je die voor minder dan 10x de prijs. Techniek is mainstream geworden, er worden er massa’s verkocht, dus de prijs daalt. Ik vind 180 euro voor bluetooth oortjes simpelweg te duur. Ik denk ook dat het geen geheim is dat Apple, wegens merkstatus, best wat extra geld vraagt voor haar producten, wat dus ook met die oortjes gebeurt. Ik heb een goede bluetooth hoofdtelefoon en die was, na wat zoeken, 70 euro (jabra move)…
      Ik ben btw niet tegen Apple, mijn pa heeft al sinds 30 jaar niets anders dan Apple, ik was er alleen tegen omdat er in mijn jeugd geen games voor waren en al mijn vrienden met een gewone pc wel konden gamen (jeugdtrauma lol).

  • @willeme: nah ik heb ze en zou niet anders willen. W1 chip perfecto.

   Over laden hoef je eigenlijk niet na te denken. De case heeft stroom om ze 5 keer volledig te laden. 1 lading is 5 uur. Ik luister 3 uur per dag. Dus laad 1 x in de 8 a 9 dagen. Laden duurt uurtje of 2. Dus dat is geen probleem ( voor mij althans ). Ik bedoel iets 1 maal in de 8 dagen laden voor iets wat je iedere dag gebruikt is niet slecht lijkt me ? En doe je ze 15 mins in de “doos” dan hebben ze 2 uur extra prik. En ken zelf maar weinig mensen die 5 uur nonstop muziek luisteren. Leer je aan om ze in doosje op te bergen en dagen geen probleem.

   Kwa pasvorm … als de bedraade goed blijven zitten … airpods helemaal. Ik ren / fiets en ze zijn nog nooitt uitgevallen. Passen de bedraade niet goed … niet aan airpods beginnen.

   Snap niet dat mensen daar intrappen trouwens … past een bauwe broek van merk x niet … dan past de zwarte ook niet natuurlijk :-).

   Prijs kan ik weinig over vertellen … ja prijzig maar ook een hoop plezier ( trouwens ook voor 155 te vinden ). Geluid is wel degelijk beter dan de bedraade versie maar ben je audiofiel dan zijn er betere oplossingen ( meestal duurder ).

   Nadelen .. jup volume … voor MIJ prima ( via telefoon ) maar geen hond gaat in de trein via siri het volume regelen. Mega misser naar mijn mening.

   Ik zou nu zowiezo wachten nu er nieuwe zijn aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *