Switchmate maakt je oude lichtschakelaar high tech

Switchmate
Een Smart Home waarin al je lichten bediend worden door je smartphone klinkt heel gemakkelijk, maar vergt een hoop werk om de schakelaars en lampen te vervangen. De Switchmate wil dit probleem oplossen en sterk versimpelen.

De Switchmate is een klein kastje dat je over je ouderwetse lichtschakelaar heen klikt, en dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen om hem in gebruik te nemen. Geen gedoe met schroevendraaiers en nieuwe schakelaars dus, maak verbinding met je smartphone en met een druk op je touchscreen bedien je de lamp die je vroeger nog handmatig uit moest zetten.

Tijdschema
Via magneten wordt de schakelaar die onder de Switchmate zit aan- of uitgezet, en er is ook nog een grote fysieke knop aanwezig voor het geval je telefoon even niet in de buurt is. De bijbehorende app maakt het bovendien mogelijk om tijdschema’s in te stellen waarop de schakelaar automatisch geactiveerd wordt.

Switchmate maakt verbinding via Bluetooth 4.0 en vraagt twee AA-batterijen om 8 tot 12 maanden mee te gaan. Op dit moment is de Indiegogocampagne voor de slimme schakelaar nog in volle gang, bij een donatie van 39 dollar krijg je een eigen exemplaar thuisgestuurd in december 2015.

[gv data=”A8OcOqG4aSw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *