T-Mobile en Tele2 Mobiel aangepast naar Odido

Een goeie 20 jaar heeft de naam T-Mobile, een merk van de Deutsche Telekom, op de gevels van winkels geprijkt. In 2002 nam T-Mobile alle aandelen van Ben over en voegde daar later Orange en Tele2 aan toe. In 2003 kreeg het grootste deel van die fusie de naam T-Mobile. Maar daar gaat nu dus verandering in komen. Zo’n twee jaar geleden werd de Nederlandse tak van het bedrijf verkocht aan twee Amerikaanse investeringsfondsen. Die nieuwe eigenaren zien meer in de naam Odido.

De eerste gevel is al aangepast

Odido heeft zo’n 8 miljoen klanten en ruim 100 winkels in Nederland. Voor die klanten verandert er niet zo veel, maar de winkels zien er inmiddels heel anders uit. Het bedrijf zegt in het nieuwe jasje vooral de focus te willen gaan leggen op abonnementen met onbeperkte data. Wat dat betreft is Odido beslist niet de enige. Ook andere providers richten zich op deze abonnementsvormen. De merknamen Ben, Simpel en Tele2 Thuis blijven overigens vooralsnog wel bestaan.

Niet iedereen is blij verrast

Maar niet iedereen is zo blij met de nieuwe naam van T-Mobile. Jamal Ali, eigenaar van een Poolse supermarkt, keek nogal verrast op toen hij het nieuws hoorde. Hij had de naam, die overigens geen afkorting is of iets betekent, al eerder gehoord. Het is namelijk de naam van zijn zaak. Was het bij de eerste bekendmaking van de nieuwe naam van T-Mobile nog zo dat Ali zijn zaak bovenaan stond, inmiddels is zijn supermarkt niet meer te vinden in de zoekresultaten. Het telecomconcern heeft de online vindbaarheid van zijn supermarkt compleet verzwolgen. Ali is er niet over te spreken.

Tijd voor een nieuw kussengevecht?

Toen T-Mobile in 2003 de Nederlandse markt op kwam heeft het bedrijf een poging gedaan om het wereldrecord kussengevecht te verbreken. Het gevecht heeft plaatsgevonden langs de kade van de Boompjes in Rotterdam. Iedereen mocht meedoen en het bedrijf leverde de kussens. Wellicht een goed idee voor het bedrijf om de bekendheid van de nieuwe naam een handje te helpen door een oude traditie in ere te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *