T-Mobile lanceert BlackBerry 9720, laatste stuiptrekking?

BlackBerry 9720
Vandaag heeft T-Mobile aangekondigd dat ze iets nieuws in de ramsjbakken van prepaid aanbieden, de BlackBerry 9720. Het bedrijf mag dan wel gestopt zijn met consumentenmobieltjes, dat weerhoudt de provider er niet van om dit budgetmodel in de ranken op te nemen.

De BlackBerry 9720 is origineel bedoelt voor markten zoals India en Zuid-Amerika, maar ook hier is het toestel een leuke keuze voor de budget-minded prepaid shopper. Het toestel gaat bij T-Mobile 149 euro kosten, en dat is inclusief 50 euro beltegoed en een levenslange geldende korting van 50% op het prepaid tarief.

Daarvoor krijg je natuurlijk niet het neusje van de zalm, maar een simpele smartphone met BlackBerry OS 7.1, wat iets aangepast is om de features van dit toestel te laten werken. Zo kan je bijvoorbeeld nu in 1 beweging de telefoon ontgrendelen en de camera activeren. Ook is er nu een speciale BBM-knop die je in 1 keer naar de berichtendienst brengt.

Voorop zit een 2.8 inch scherm. Dat lijkt erg klein maar vergeet niet dat de telefoon zijn eigen hardwarematige toetsenbord heeft. Typen kan dus, geheel in BlackBerry-traditie, op ‘echte’ knopjes. Achterop zit een 5 megapixel camera met LED flitser. Niet heel vooruitstrevend, maar het voldoet prima voor simpele kiekjes.

Het toestel heeft 512 MB interne opslag, wat eventueel uitgebreid kan worden met een MicroSD-kaartje. Het RAM-geheugen bedraagt ook 512 MB, en hoewel dat voldoende is om BB OS 7.1 soepeltjes te kunnen draaien, lijkt het voor multitasken wat aan de krappe kant.

[gv data=”S9eTpojlWF8″][/gv]

Nog geen reacties

  1. 149 euro durven vragen voor een toestel wat in vergelijking met de Android-modellen qua specs al in de low-end regionen is beland. Ik wens ze veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *