Teardown: bekijk de binnenkant van de Xbox One

Xbox One iFixit teardown
Morgen word de nieuwe Xbox officieel gelanceerd, hoog tijd om er alvast eentje uit elkaar te halen.

Laat het maar aan de mensen van iFixit over om een stuk elektronica op professionele wijze te demonteren. Zo kunnen we een blik werpen op een deel van de Xbox One dat we hopelijk nooit hoeven te zien.

We hadden al gemerkt dat de Xbox One een zeer fors apparaat is, zeker in vergelijking met de PlayStation 4. Na het openmaken blijkt waar dat door komt. Er is niet alleen vrij veel ‘loze’ ruimte, maar er is ook een enorme koelingsventilator gemonteerd.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Microsoft dit gedaan om de Red Ring of Death problemen van de Xbox 360 te voorkomen. Verder is het opvallend dat er vrij veel ‘standaard’ onderdelen gemonteerd zijn. Zoals een 2.5-inch SATA II harddisk, om precies te zijn een Samsung Spinpoint M8 ST500LM012 met een capaciteit van 500GB. Als je bereid bent om je garantie vaarwel te zeggen dan kan je de harde schijf gemakkelijk vervangen.

iFxit heeft geen score gehangen aan het gemak waarmee de Xbox One te repareren is, maar gezien de stappen die zijn doorlopen is het niet heel lastig. Mocht een onderdeel van je Xbox One het dus gegeven dan zal het relatief makkelijk zijn om de boel te maken.

2 reacties

  1. ziet eruit als de binnenkant van de xbox slim!
    Verder ziet het er weer dondersmakkelijk uit om er een xk3y (drive emulator) erin te zetten die ik ook gebruik voor mn eigen slim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *