Teardown: dit zit er in de Nintendo Switch [video]

Nintendo Switch teardown
De console lijkt allesbehalve moeilijk in elkaar te steken.

Wanneer je problemen ondervindt met je console, wil je vaak eerst zelf kijken of je de complicatie kunt oplossen. Veel van deze apparaten zijn echter niet zo heel makkelijk uit elkaar te halen. Uit de teardown-video van iFixit blijkt dat dit voor de Nintendo Switch zeker niet geldt.

In het openbreken kwam het bedrijf (zoals verwacht) een NVIDIA Tegra CPU, 4GB RAM en de bijbehorende accu tegen. Uit onderstaande video blijkt dat dit proces (met het juiste gereedschap) helemaal niet zo moeilijk lijkt. Handig wanneer je het apparaat per ongeluk een keer laat vallen.

In de Switch zit daarnaast een kleine ventilator die in combinatie met een hittepijp en metalen behuizing oververhitting voorkomt. Ben je redelijk ervaren met dit soort operaties, dan moet je zeker een kijkje nemen op de iFixit-website, waarin er onder andere X-Ray-scans van de console zijn gemaakt.

De Nintendo Switch is nu te koop in Nederland. Hoewel de console op dit moment nog weinig releasegames kent, zal dit in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veranderen. De eerste reviews zijn in ieder geval redelijk positief.

[gv data=”QCZ3-fYjpWo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *