Teardown: Dit zit er verborgen in de Apple Watch Sport

Apple-Watch-Teardown
De eerste fans hebben inmiddels een Apple Watch in handen, evenals het team van iFixit. Hoog tijd dus om te zien wat er schuilgaat onder het display en de behuizing van de Apple Watch Sport.

Wat blijkt: het kost heel wat moeite om deze smartwatch van 38mm uit elkaar te halen. Dat is geen verrassing, aangezien eerdere Apple producten ook al relatief moeilijk te demonteren waren, zoals de nieuwe Macbook.

Minuscule schroefjes
Nadat je het scherm verwijderd hebt kom je direct bij de Digital Crown (idee voor iPhone 7?) en de Taptic Engine tegen, evenals een 205 mAh batterij. Omdat het 42mm model van de Watch volgens Apple een langere batterijduur heeft, gaat men ervan uit dat de extra ruimte gebruikt wordt voor een grotere batterij.

Na de batterij en bovenste laag met onderdelen verwijderd te hebben, wordt het iFixit pas echt lastig gemaakt. Naar eigen zeggen komen ze de ‘kleinste schroefjes ooit’ tegen, die de weg naar de chip versperren. Een opvallend detail is de microfoonkabel, die door verschillende onderdelen heen geweven lijkt te zijn om ruimte te besparen.

Apple-Watch-Teardown

Waterbestendig
Het metalen speakertje is beschermd met een waterbestendige ring, al geeft men wel aan dat deze bescherming niet bestand is tegen snelle temperatuurwisselingen. Ieder metaal krimpt en zet uit aan de hand van temperatuurverschil, en dat kan de betrouwbaarheid van deze ring niet ten goede komen.

[gv data=”rrDjP7iK7H8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *