Teardown: gouden iPhone 5s opengemaakt + video

iPhone 5s teardown door iFixit
Het uiterlijk van de iPhone 5s is geen verrassing, maar de binnenkant is natuurlijk wel aangepast. Eigenlijk al het nieuws dat de iPhone 5s zo nieuw en bijzonder maakt is normaal gesproken aan het blote oog onttrokken. Hoog tijd om de boel open te breken.

Zo zien we dat Apple een accu heeft gemonteerd met een capaciteit van 1560mAh. De iPhone 5 moest het doen met een accu van 1440mAh en een Samsung Galaxy S4 heeft er zelfs eentje van 2600 mAh. Uiteraard zegt een grote accu niet alles over hoe lang je telefoon meegaat nadat je hem hebt opgeladen.

Ook geeft iFixit ons een blik op de vingerafdrukscanner. Wellicht dat hackers nog iets aan deze plaatjes hebben? Opvallend is ook dat bij het slopen van de iPhone 5s geen spoor te bekennen is.

Maybe the “M” stands for “magical,” the M7 is invisible, and Apple does use pixie dust to hold the device together. Or perhaps the “M” stands for “marketing”

Naast de A7 processor zijn uiteraard nog andere chips en processors aanwezig dus het zou kunnen dat Apple die omschrijft als M7. Of het zou kunnen dat de M7 architectuur verstopt zit in de A7 processor.

Qua repareerbaarheid scoort de iPhone 5s een 6 en dat is iets lager dan de 7 die de iPhone 5 vorig jaar scoorde. Het scherm schijnt wel makkelijk te verwijderen te zijn. En dat is goed nieuws voor mensen die hun telefoon nog wel eens laten stuiteren. (via: ifixit.com)

iPhone 5s teardown iFixit overzicht

[gv data=”TzuRDujwb_A”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *