Teardown: zo ziet de iPhone 6 Plus er van binnen uit [video]

iPhone-6-plus-van-binnen
Gelukkig hoef je zelf je iPhone 6 Plus niet te slopen om te weten hoe hij er aan de binnenkant uitziet.

De mannen van iFixit zijn druk bezig geweest met het zorgvuldig uit elkaar halen van hun nieuwe iPhone 6 Plus. Zo komen we erachter dat het grotere scherm van de Plus ook een grotere batterij kan huisvesten, een van 2915 mAh om precies te zijn. Dat is twee keer zo groot als die in de iPhone 5S, iets groter dan die van de Galaxy S5 en kleiner dan de 3220mAh van de 5.7-inch Galaxy Note 4.

Repairability score
Ook kun je goed zien dat de camera van de 6 Plus onderdeel is van een groter geheel, waar ook het speakertje inzit die je nodig hebt tijdens het bellen. Bovendien is het gaaf om de camera zonder de behuizing te zien, met alle draadjes en circuits die eromheen liggen.

iPhone-6-plus-camera

Voor de doe-het-zelver die liever een gebroken telefoon zelf maakt, geeft de website ook altijd een score voor het ‘repairability’-gemak. De iPhone 6 Plus krijgt hiervoor een 7, wat hoger is dan de score van de iPhone 5S. Dit ligt vooral aan het makkelijk te verwijderen scherm en de toegankelijke batterij.

Don’t try this at home
Dit is een typisch gevalletje van ‘don’t try this at home’, want iFixit heeft tal van geavanceerde hulpmiddelen om het nieuwste product van Apple zorgvuldig uit elkaar te halen.

[gv data=”65yYqoX_1As”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *