Teaser: Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat teaser
Yummie, dat ziet er lekker uit! Google heeft de lekkere traditie om nieuwe versies van Android een ‘zoete’ naam te geven. Deze enorme KitKat is het eerste tastbare bewijs dat de opvolger van Jelly Bean de naam KitKat krijgt.

De baas van Android, Sundar Pichai, maakte zojuist bekend dat er meer dan 1 miljard Android apparaten geactiveerd zijn. Om dat te vieren is bij het hoofdkwartier van Google dit beeld onthuld en heeft Google verklapt dat de volgende versie van Android door het leven zal gaan als Android 4.4, KitKat.

Lang werd gedacht dat Google na Android 4.3 Jelly Bean zou kiezen voor Android 5.0, Key Lime Pie. Maar die geruchten bleken dus niet te kloppen. Wanneer Google van plan is om Android 4.4 te lanceren is op dit moment gissen, maar er is wel alvast een speciale website voor geopend.

Android is the operating system that powers over 1 billion smartphones and tablets. Since these devices make our lives so sweet, each Android version is named after a dessert: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, and Jelly Bean. As everybody finds it difficult to stay away from chocolate we decided to name the next version of Android after one of our favorite chocolate treats, Kitkat!

Er zijn geruchten dat Google op korte termijn een nieuwe Nexus telefoon gaat onthullen. En die geruchten werden alleen maar sterker toen vandaag bekend werd dat de 8GB-versie van de Nexus 4 uitverkocht was. Dan rest natuurlijk nog de vraag met wie Google een nieuwe Nexus telefoon heeft ontwikkeld. Hebben ze wederom gekozen voor LG, of zou Motorola misschien de gelukkige zijn?

Speciaal voor mensen die door alle zoetigheid het spoor een beetje kwijt zijn hieronder een opsomming van alle bijnamen voor Android versies die er tot nu toe geweest zijn.

Android 1.5, Cupcake
Android 1.6, Donut
Android 2.0 & 2.1, Eclair
Android 2.2, Froyo
Android 2.3, Gingerbread
Android 3.0, 3.1, 3.2, Honeycomb
Android 4.0, Ice Cream Sandwich
Android 4.1, 4.2, 4.3, Jelly Bean
Android 4.4, KitKat

[gv data=”OKOrkLxOBoY”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Leuke traditie van google om zoetigheid te gebruiken. vandaag is bij mijn collega’s 4.3 binnengekomen op de One-x met blinkfeed van HTC. Ziet er strak en gelikt uit. Ook android gaat “plat” worden.

  • @Laue: de look & feel van 4.3 tov 4.2 verschilt volgens mij niet zoveel. De verandering bij je collega komt voornamelijk door de nieuwe versie van Sense.

   Interessant is dat 4.4 KitKat veel lagere eisen zou stellen aan hardware dan voorheen.
   Dat zou dit besturingssysteem geschikt maken voor randzaken zoals horloges en brillen, maar ook (hopelijk) zorgen dat ‘oude’ telefoons langer geüpdatet kunnen worden.

   Nu geven fabrikanten namelijk nog vaak als reden/smoes voor het nieuw updaten dat de hardware het niet aan zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *