Tech-redacteur van Breitbart geband op Twitter

Milo Yiannopoulos
Na herhaaldelijke waarschuwing voor grensoverschrijdende berichten is de maat nu vol na klachten van een Ghostbusters-actrice.

Leslie Jones, die een rol speelt in de remake van Ghostbusters, werd onder meer vergeleken met een gorilla. Niet door Breitbart-schrijver Milo Yiannopoulos overigens – die wordt er wel van beschuldigd dit soort berichten te hebben aangemoedigd.

Zoals bekend staat het internet sceptisch tegenover de nieuwe Ghostbusters-film. Sommige kritiek is inhoudelijk (flauwe grappen, lijkt te veel een remake). Maar veel mensen lijken het ook niet te kunnen verteren dat er dit keer vier vrouwelijke Ghostbusters zijn gecast. Die krijgen op Twitter ladingen haat over zich heen, waarbij de zwarte Leslie Jones weer de meeste bagger krijgt van het stel. Jones liet weten Twitter te verlaten “in tranen en met een zwaar hart.” Jones had Twitter al eerder bekritiseert over hun weigeren iets aan de racistische berichten te doen.

Op basis van berichten van Yiannopoulos komt Twitter nu tot de conclusie dat hij heeft bijgedragen aan “gericht misbruik”. Eerder werd hij al tijdelijk geband voor andere berichten. De accounts die werden gebruikt voor het verzenden van de racistische berichten zijn vreemd genoeg nog wel online.

Yiannopoulos, die 330.000 volgers had, reageerde zo:

“With the cowardly suspension of my account, Twitter has confirmed itself as a safe space for Muslim terrorists and Black Lives Matter extremists, but a no-go zone for conservatives,” Yiannopoulos told Breitbart.
“This is the end for Twitter. Anyone who cares about free speech has been sent a clear message: you’re not welcome on Twitter.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *