Technics maakt sinds lange tijd weer een draaitafel

Technics SL-1210
Technics heeft vandaag de nieuwe SL-1210MK7 direct-drive-draaitafel onthuld.

Een kleine 4,5 jaar geleden konden we melden dat Technics terugkeerde op de Europese markt. Vandaag komt het merk met goed nieuws, ze geven een vervolg aan de welbekende en iconische SL-1200 platenspeler.

De populaire SL-1200 direct-drive-draaitafel werd in 1972 geïntroduceerd. De serie werd een bestseller; in totaal zijn er 3.500.000 modellen van verkocht! Kenmerkend was het krachtige koppel en bedieningsgemak. De platenspeler was erg in trek bij audiofielen en dj’s, die mede verantwoordelijk waren voor het ontstaan van de dj-cultuur in bijvoorbeeld de elektronische dancemuziek.

DJ Technics

Het nieuwe model heeft hetzelfde ontwerp als de eerdere modellen in dezelfde serie en is net zo eenvoudig te bedienen. Daarnaast is de SL-1210MK7 voorzien van een kernloze direct-drive-motor en andere geluidsverbeterende technologieën. Ook biedt dit model nieuwe dj-functies, zoals achteruit afspelen. Deze SL-1210MK7 is de eerste nieuwe standaard dj-draaitafel die in ongeveer 9 jaar wordt geïntroduceerd.

Nieuwe functies
Nieuwe functies zijn onder andere de achteruit draaiende draaischijf. Dit kun je doen door de snelheidsknop en start/stop-knop tegelijk in te drukken. Dit biedt dj’s meer mogelijkheden hun speelstijl uit te breiden.

In de SL-1200MK7 is ook de nieuwste motorregeltechnologie toegepast, een technologie die werd verfijnd door de ontwikkeling van de Blu-ray producten van Panasonic. Met behulp van een microcomputer zorgt deze geavanceerde motorregeltechnologie voor optimale prestaties bij normale rotatie. Daarnaast wordt nauwkeurig gereageerd op verschillende speelstijlen van dj’s, zoals scratchen. De aanloopkoppel en remsnelheid kunnen apart worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker.

De naaldverlichting heeft een nieuwe drukconstructie en is voorzien van een extra heldere led met lange levensduur. Het verlichtingsgebied en de intensiteit werden aangepast om de zichtbaarheid van de naaldpunt in een donkere omgeving te verbeteren ten opzichte van eerdere modellen.

Zwart design
De SL-1200MK7 heeft zwarte koppen en een zwarte toonarm. De knoppen zitten op dezelfde plaats als bij de andere modellen in de SL-1200 serie. Door zijn opvallend matte textuur ziet het nieuwe, volledig zwarte model er aantrekkelijk en elegant uit. De led-verlichting kan rood of blauw branden en verfraait zo de speelomgeving van de dj.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *