Telefoon of tablet opladen met je OnBeat Solar koptelefoon

Onbeat Solar Headphone
Aangezien het tegenwoordig helemaal oké is dat koptelefoons groot en lomp zijn, schept dat ook weer mogelijkheden. Denk aan een laadstation op zonne-energie voor je smartphone of tablet, ingebouwd in je koptelefoon.

Het idee is simpel. In de hoofdband van de koptelefoon zijn zonnepanelen aangebracht waarmee twee lichtgewicht lithium-ion batterijen worden opgeladen die in de koptelefoon zijn verwerkt. Dankzij een USB aansluiting kun je vervolgens je telefoon of tablet opladen. Het is ook mogelijk om de batterijen in de koptelefoon aan het stopcontact maximaal op te laden, zodat je altijd een “powerbank” bij je hebt.

Op die manier kun je dus nog langer van je muziek genieten voordat de accu van je telefoon er de brui aan geeft. Helaas zal het opladen van je iPad niet lukken met de laadcapaciteit van 5,5 volt, maar je iPad gaat wel langer mee wanneer je ‘m aan de koptelefoon plugt.

De Britse bedenkers van de OnBeat Solar Headphone proberen via Kickstarter 200.000 pond (232.000 euro) te verzamelen om hun koptelefoon op de markt te brengen. Voor de vroege vogels die via Kickstarter bereid zijn mee te doen, zal de koptelefoon voor zo’n 119 pond (138 euro) beschikbaar komen. Met nog een maandje te gaan loopt het echter niet echt storm, want de teller staat momenteel op slechts 6.518 pond.

[gv data=”P8KqC3wAlQs”][/gv]

[gv data=”kOrUxkEAAk0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ze geven niet veel informatie over de drivers, helaas.

    Maar afgezien daarvan, dan zit je dus met twee kabels. Een voor het audiosignaal en een om te laden. En die laadkabel is altijd korter dan de audio kabel. En minder flexibel.
    Het lijkt me niet comfortabel in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *