Telefoonreclame vol bloot mag niet meer vertoond worden

Telefoonreclame vol bloot mag niet meer vertoond worden
Ophef in Groot-Brittannië. Een reclame van het piepjonge telefoonmerk Kazam, opgericht door ex-HTC bestuurders Michael Coombes en James Atkins, mag aldaar niet meer op de buis worden getoond. Te seksistisch. Mee eens?

In de clip van een minuut kijken we ongeveer 50 seconden naar een actrice die, slechts gehuld in een lingeriesetje, haar outfit staat te strijken. Doen we allemaal wel eens. De grap is dat de Kazam Tornado 348 in de borstzak van haar te strijken blouse zit, en deze niet wordt opgemerkt. Dit omdat het met 5,15 mm de dunste telefoon ter wereld is. Hilarisch, right?

Nou nee, aldus de Advertising Standards Authority (ASA) in Engeland. Nadat er diverse klachten binnenkwamen is de reclame beoordeelt als “sexually suggestive” en “likely to cause serious offense”. Ja, er zit nutteloos veel bloot in, maar als er iets storend is aan deze reclame, dan is dat het gebruik van selective coloring. Stelletje watjes.

Enfin, er wordt te veel op de “breasts, buttocks and lips” van de dame in kwestie gefocust, waardoor de ASA heeft besloten dat de reclame in de ban moet. Gelukkig hebben we YouTube nog.
[gv data=”_AXU5QYtOQc”][/gv]

6 reacties

  1. Kijk dat is nog ‘ns vooruitgang… we hadden al waterdichte en shockproof telefoons, maar nu dus ook eentje die niet bang is voor én de wasmachine, én de wasdroger (neem ik aan) én de strijkbout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *