Term ‘Mod’ voortaan van Microsoft, geen idee waarom

Want vlammen laat alles harder gaan
Microsoft heeft het merkenrecht aangevraagd op ‘Mod’. Tevens claimen ze ‘Windows Mod’ en ‘Office Mod’. Maar gaat de gigant uit Redmond nou zelf computers pimpen?

Dus alle case-modders, Moderators en auto-pimpers kunnen mogelijk binnenkort een advocaat op de stoep verwachten, nu Microsoft officieel eigenaar is van de term ‘mod’. Wij hopen dat het zo’n vaart niet zal lopen, Microsoft is immers niet Apple, maar legaal gezien kan het.

Wat ze er precies mee willen is ons niet helemaal duidelijk. Mogelijk dat het een verkorte versie wordt van de Modern-interface van Windows 8? De Metro Group uit Duitsland vond het immers al niet leuk dat Windows het eerst de Metro-interface noemde. Of gaan we een nieuwe accessoirelijn krijgen voor Xboxen? De tijd zal het ons uitwijzen.

Wat we ons bij een ‘Office Mod’ moeten voorstellen weten we ook niet helemaal. Misschien een klein paperclipje die in de hoek van elk Office-programma dingen voor je regelt? Nee, zo stom zouden ze niet zijn. Misschien ook een nieuwe interface voor het pakket, aansluitend op de Mod-interface van Windows 8.

(Via: NeoWin)

Nog geen reacties

  1. Ik twijfel of de term “mod” gedeponeerd kan worden. Vooral omdat het al sinds het begin van de interwebz gebruikt word door alles en iedereen. Mod(ificatie) van programma (zoals Counterstrike een mod(ificatie) is van het spel Half-Life), mod(erator) van een forum. mod(ificatie) van een computerkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *