Terug van weggeweest: iPad Air met 10.5-inch scherm

Terug van weggeweest: iPad Air met 10.5-inch scherm
De nieuwe tablet moet het gat gaan vullen tussen de iPad en de iPad Pro.

Naast een nieuwe iPad Mini kondigde Apple ook een nieuwe iPad Air aan. Laatstgenoemde ontbrak een tijdje in de line-up van het Amerikaanse techbedrijf, maar de Air is terug. Het gaat in dit geval om een 10.5-inch grote tablet die, net als de nieuwe iPad Mini, ondersteuning gaat bieden voor de Apple Pencil. Er is tevens ondersteuning voor de Smart Keyboard.

Onder de kap van de nieuwe iPad Air ligt de Apple A12 processor. De 6.1 mm dunne iPad Air heeft minder bezels en is smaller. De tablet weegt circa 500 gram. Zo technisch geavanceerd als de iPad Pro is de iPad Air niet. Ontgrendelen gaat bijvoorbeeld met Touch ID en niet met Face ID. De nieuwe iPad Air werkt middels een ‘ouderwetse’ Lightning aansluiting, terwijl de iPad Pro met USB-C werkt.

Apple brengt de nieuwe iPad Air als WiFi en als LTE-model op de markt. De tablet heeft een batterijduur van 10 uur. Het apparaat komt in de kleuren Zilver, Goud en Spacegrijs op de markt. Prijzen beginnen bij 569 euro voor 64 GB. De variant met 256 GB opslag kost 739 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *