Tesla oprichter Elon Musk komt met een nieuw project

Damn it feels good to be a Gangsta
Een compleet nieuw project.

Je zou denken dat Elon Musk met Tesla, SpaceX en Boring Company wel genoeg dingen aan zijn hoofd heeft. De ondernemer kan het echter niet laten om af en toe met iets nieuws te komen. Zo heeft Musk bekendgemaakt met een site te komen om fake nieuws aan te pakken.

Nep nieuws is een heet onderwerp en is zeker in de Verenigde Staten een dingetje. Techbedrijven als Google en Facebook hebben moeite om echt nieuws van nep nieuws te onderscheiden. Ze willen voorkomen dat nep nieuws in zoekresultaten verschijnt en dat mensen zo artikelen lezen met valse informatie.

Elon Musk heeft daar iets op bedacht. De Tesla-man wil een nieuwe site oprichten waar mensen artikelen kunnen beoordelen. Het project is nu actief onder de naam Pravda en gaat scores bijhouden van publicaties, maar ook journalisten. De naam is niet toevallig gekozen. Pravda is Russisch voor waarheid.

Of Pravda ook de definitieve naam blijft is afwachten. De naam ‘You’re Right!’ ligt ook op tafel. Via Twitter peilt Musk wat de uiteindelijke naam van de site moet gaan worden.

Nog geen reacties

  1. Zo gaat dat met dit soort mannen … Allemaal projecten met investeerders (en lang niet al zijn eigen geld) en terwijl Tesla erg slecht gaat (zeker nu na het nieuws van hemzelf dat 35K NIET haalbaar is voor de model 3, en dus duurder wordt) gaat meneer doodleuk weer wat nieuws opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *