The Hitman’s Bodyguard downloaden? 150 euro boete!

Auteur: , 17 Reacties
The Hitman’s Bodyguard downloaden? 150 euro boete!

Downloaders, opgepast.

Dutch FilmWorks heeft het op je gemunt. Enkele weken geleden kon je hier al lezen dat de organisatie illegale downloaders harder wil aanpakken. De filmdistributeur voegt daad bij woord en heeft bekendgemaakt dat downloaders van de film The Hitman’s Bodyguard een fikse boete kunnen verwachten.

De organisatie denkt illegale downloaders op te sporen door de IP-adressen te achterhalen. In samenwerking met Tecxpio, een databedrijf uit Duitsland, hoopt men Nederlanders in de kraag te kunnen vatten, zo zegt vpndiensten.nl.

Zo simpel als het klinkt gaat dat natuurlijk niet. Internetproviders kunnen roet in het eten gooien. Aangezien de providers de gegevens van klanten zo goed mogelijk willen beschermen, is het lastig voor Dutch FilmWorks en Tecxpio om persoonlijke gegevens van de downloader daadwerkelijk in handen te krijgen. Daarnaast zijn er nog de VPN-diensten, die opsporing zeer lastig maken.

Vanaf vandaag gaat Dutch FilmWorks IP-adressen verzamelen van mensen die The Hitman’s Bodyguard downloaden. Of het daadwerkelijk tot boetes gaat komen is afwachten. Vermoedelijk moet er een rechter aan te pas komen, aangezien internetproviders niet zomaar gaan meewerken.17 reacties

“Vanaf vandaag gaat Dutch FilmWorks IP-adressen verzamelen”
Er vanuit gaande dat Dutch FilmWorks geen streaming service is gestart, geen main-in-the-middle hacks heeft geplaatst op internet knooppunten en zelf geen internet provider is, ga ik er vanuit dat het hier om IP-adressen van P2P-verkeer gaat.
Wie gebruikt er in 2017 nog BitTorrent zonder VPN??
@gregorius: Dat is best een beetje dom, als je illegale dingen ermee download.

Of, dat is best slim, als je de autoriteiten e.a mensen wilt helpen met jou op te sporen.
@sjaakbral: ken jij iemand die een boete heeft gehad dan?
ben nog banger voor malware/hackers o.i.d…
@lekkaah: Als je torrents gebruikt zonder VPN, kan je erop wachten dat je vroeg of laat gezeur gaat krijgen. En je angst voor malware is terrecht, zeker als je veel dingen ‘zomaar’ download vanaf torrents.
@sjaakbral: 1: woon in Zwitserland. Hier is wederom laatst weer besloten dan prive downloaden zonder distributie geen probleem is. Ook spelen de providers niks uit. Ook zitten we buiten de EU.
2: heb m via mijn NAS lopen. Staat verder niks belangrijks op.
3: als ik het voor elkaar krijg om een manier te vinden om een niet-internetboer-modem te vinden die zorgt dat mijn normale legale functies werken met mijn normale IP terwijl het ondersteunt dat mijn NAS via VPN gaat. EN ook nog eens voor weinig geld; zet ik gelijk mijn NAS achter een VPN. Maar goed, er zitten al veel te weinig uren in een dag en mijn eerste pogingen zijn niet gelukt.
Dus als je tips hebt: ik hoor t graag.
@gregorius: ik heb een netgear 3600 (voorganger archer c7) oid geflasht met DD-WRT, vervolgens daar een permanente VPN verbinding opgezet naar vpnsecure.me (lifetime dingetje koste 60$ geloof ik). De router heeft wifi en lan porten, wat ik ermee verbind gaat enkel via vpn naar buiten.
@b00g1e: 80 dollar per jaar willen ze.
60 voor lifetime klinkt beter.
@gregorius: gekkenhuis die prijzen op hun site, probeer het anders even zo: https://deals.gdgt.com/sales/vpnsecure-lifetime-3
39,99 voor de liftetime subscriptie:)
@gregorius: Jij gebruikt BitTorrent alleen om Linux-distributies binnen te halen?
@koeberg: Ik heb mijn apparaten sowieso altijd via VPN lopen.
@ffw88: ik zoek een VPN die om kan gaan met de Nvidia Shield
@lekkaah: Private Internet Access. Kost je 40 euro per jaar – en als je met een creditcard betaalt, dan betaal je 40 dollar, dus zo’n 34 euro per jaar.Hoe dit kan samenwerken met (o.a.) nVidia Shield, lees je hier:
https://support.privateinternetaccess.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/36/17/can-i-configure-the-vpn-on-my-smart-tv-or-video-game-console
@lekkaah: Misschien hardware matige VPN proberen?
Het gaat om een schikkingsvoorstel en geen boete.
Waarom zou je een film downloaden die gewoon beschikbaar is op Videoland. Ik vind 150 euro nog veel te laag.
Torrents zijn zo 2000, wat is er mis met newsgroups?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).