The Irishman trekt massaal kijkers op Netflix

The Irishman is een kijkcijferkanon
Robert DeNiro en Martin Scorcese laten de rest van Netflix een poepie ruiken.

The Irishman is al een decennium in de maak, markeert de eindelijke wederkeer van DeNiro én Pacino in één film en is een serieuze set van Netflix om die dichtgetimmerde Oscars binnen te komen. Lekker voor de streaminggigant dus, dat de show het ontzettend goed doet.

Tijdens een conferentie haalt content chief Ted Sarandos een briefje uit zijn binnenzak, zo meldt Deadline. Vervolgens leest hij de nummers 26.404.081 op, het totale aantal accounts dat het populaire The Irishman voor tenminste 70% heeft bekeken. Met 158 miljoen abonnees wereldwijd betekent het getal dat grofweg 16,7% van de Netflix-gebruikers The Irishman in de eerste week na de release heeft gecheckt.

De meeste die-hard Scorsese-fans (waaronder de ondergetekende) hebben de film tijdens de gelimiteerde bioscooprelease gezien. Daarover maakt Netflix helaas niks bekend.

[gv data=””][/gv]

Het moge duidelijk zijn, The Irishman is een gigantisch succes. Aan de andere kant, het lijkt een van de duurste Netflix Originals ooit te zijn met naar verluidt richting de $200 miljoen voor één film van 3,5 uur. Ter vergelijking, het tot in de puntjes uitgewerkte The Crown kost $130 miljoen per seizoen (ruim 9 uur) terwijl het peperdure Bright $90 miljoen kostte. Waarschijnlijk de meest succesvolle Netflix film tot dusver, Bird Box, werd naar verluidt voor slechts $20 miljoen gemaakt.

Dus, is het mobster drama het gigantische prijskaartje waard? Bird Box had binnen een maand zo’n 80 miljoen huishoudens bereikt. Op basis van de huidige cijfers haalt The Irishman misschien de helft van dat aantal binnen een maand. Aan de andere kant, Netflix heeft met het zwaar overgewaardeerde Bird Box geen enkele noemenswaardige prijs in de wacht gesleept. Aannemelijk is dat The Irishman in elk geval een flinke kans maakt; Netflix domineert tijdens de Golden Globes en dat kan een goede voorbode voor de Oscars zijn.

Tenminste, als men de langdradige film kan uitzitten. Gelukkig is daar een handig trucje voor.

Foto @Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *