Thermostaatmaker Nest Labs is opgekocht door Google


In een periode dan onze thermostaten allemaal wat extra aandacht krijgen, legt Google 3,2 miljard dollar op tafel voor de bouwer van slimme thermostaten. Leuk, krijgen we binnenkort advertenties en Google+-intergratie onder de temperatuuraanduiding in de woonkamer.

Het bedrijf Nest Labs werd drie jaar geleden in Palo Alto te Californië opgericht door ex-Apple-medewerker Tony Fadell en Matt Rogers. Eerstgenoemde is de CEO van het bedrijf en zal ook na de overname van Google aanblijven als baas. Maar waar kun je het van kennen? In de eerste plaats van de slimme thermostaat, die leert op welke temperatuur een gebruiker zijn huis het liefst heeft en regelt de temperatuur vervolgens automatisch. Het rookalarm van Nest Labs is minder irritant omdat in plaats van een harde, hoge piep er wordt gewaarschuwd met gele kleuren en een menselijke stem horen. Door met een arm te zwaaien stopt het alarm.

Apple says no

Google was al vroeg een investeerder in het bedrijf. Vorige week werd het nog op 2 miljard gewaardeerd. Uiteindelijk heeft Google 3,2 miljard dollar, omgerekend 2,34 miljard euro, gelapt voor de thermostatenbouwer. Apple zou naar verluidt niet geïnteresseerd zijn (maar biedt de producten van Nest Lab wel aan in haar online Store).

De overname wordt -als het meezit- in de komende maanden goedgekeurd. Nadat het nieuws van de overname bekend werd steeg het aandeel van het bedrijf met 6 procent tot 1,129.

De rookmelder van Nest Labs
De rookmelder van Nest Labs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *