Tien jaar oude Nokia redt leven van verdwaalde man

Auteur: , 4 Reacties
Tien jaar oude Nokia redt leven van verdwaalde man

Bij dit soort nieuwsberichten denken we weer altijd even met weemoed terug aan de gloriedagen van Nokia. Toen mobiele telefoons niet iedere dag aan de oplader hoefden.

We hebben de tekortkomingen van moderne accutechnologie met z’n allen voor lief genomen. Schermen werden groter, processors werden sneller en software uitgebreider. Daar tegenover staat een hoger stroomverbruik en veel meer laadcycli. Maar wat als je het nog moet doen met een tien jaar oude Nokia? Wel, het kan je leven redden, zoals in het geval van de 70-jarige Liu Quanming.

Quanmin raakte bij een wandeltocht door Taiwan achterop, en verloor zijn medewandelaars uit het oog. Niet veel later stortte hij, samen met zijn Nokia, in een ravijn. Reddingswerkers hebben vijf dagen naar hem gezocht. Ze wisten Quanmin uiteindelijk te lokaliseren dankzij zijn telefoon, die het nog steeds deed én voldoende stroom in de accu had. Toen ze de telefoon hoorden overgaan troffen ze ook de gehavende wandelaar aan, meldt NBC.

Volgens een woordvoerder va de Taiwanese politie is hij er met wat schaafwonden en kleerscheuren vanaf gekomen. Kudo’s voor de Nokia.4 reacties

Tja, alles is relatief hoor. Had de man een smartphone gehad met z’n gps-locator ingeschakeld, dan was-tie misschien binnen vijf uur gevonden i.p.v. in na vijf dagen.
@RRRobert: er staat toch duidelijk dat de man in een ravijn stortte, de gemiddelde smartphone overleeft niet eens een val van tafel! Daarom verpakken we nu, net als in de jaren 90, onze telefoons weer in hoesjes, bumpercases en weet ik wat al niet meer.
Gelukkig is het niet opnieuw hip geworden om het ding prominent aan je broekriem te hangen anders waren we helemaal terug in de tijd gegaan met die (opnieuw) koelkast formaat telefoons van nu.
neem altijd een opgeladen nokiatje mee in dit soort gevallen.
Hij had toch dat hele ravijn aan puin kunnen slaan met de 3310?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).