Tiener maakt opname van pesten en wordt aangeklaagd

Tiener neemt pesten op en wordt zelf aangeklaagd
Welkom in Amerika, het land waarin je juist iets aan de kaak wilt stellen maar uiteindelijk zelf wordt aangeklaagd.

Dat overkwam een tiener in de Amerikaanse stad Pennsylvania. Met een iPad ging hij naar school met het idee om zijn pesters op audio vast te leggen. Dit deed hij om zijn moeder ervan te overtuigen dat hij wel degelijk gepest werd op school. Nadat de moeder de opname hoorde is ze direct naar het hoofd van de school gestapt.

In plaats van dat het hoofd van de school een onderzoek instelde naar het pesten belde hij de politie. De opnames zouden zijn gemaakt in een ruimte waar leerlingen juist privacy mogen verwachten. De aanklacht werd uiteindelijk omgezet in ‘wanordelijk gedrag’ waarbij zelfs de rechter, Maureen McGraw-Desmet, in het voordeel van de pesters besliste.

De advocaten van de leerling laten het er niet bij zitten en bereiden een hoger beroep voor. Volgens de berichten zijn de pesters nooit gestraft voor hun daden.

In Nederland is een vergelijkbare zaak aan de hand. Verschillende scholen hebben tegen RTL een kort geding aangespannen omdat ook zij kinderen met een verborgen camera beelden hebben laten maken in een school. Presentator van het programma ‘Project P: Stop Het Pesten’ is Johnny de Mol.

3 reacties

  1. Gokje; de gepeste is blank en de pesters zwart. Was het nl. andersom geweest, dan waren de pesters aan de schandpaal genageld en zou het breed uitgemeten worden. Nogmaals, gokje, maar een met een meer dan redelijke winkans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *