Tiener ontwerpt een ‘smart’ gun [video]

Kai denkt dat hij een veilig pistool maakt
Amerikanen, you’re doing it wrong…

Zonder er nou meteen een hele discussie van te willen maken: Amerikanen en hun wapens. Het is een beetje zoals kinderen en snoep: iedereen weet dat het slecht is, maar ja: iedereen wil het.

Deze achttienjarige uit Boulder, Colorado ontwikkelt een wapen met een vingerafdrukscanner zodat hij het alleen doet als de eigenaar hem beethoudt. Prima natuurlijk, extra beveiliging. Vervolgens zet hij er plaatjes bij van High School shootings, erg gevoelig natuurlijk. Maar die shootings zijn bijna allemaal gedaan door de legitieme eigenaar van de wapens. Dus dit lost nauwelijks iets op.

Anyways, de techniek achter het apparaat is wel interessant. Voor je pistool ontwikkelt Kai Kloepfler een nieuwe kolf met daarin techniek die je vingerafdruk scant. Doordat alleen degenen die hun vingerafdruk in het systeem hebben staan het pistool kunnen laten afgaan wordt de situatie wat veiliger. En inderdaad, je kunt daardoor dus niet meer met je eigen pistool worden doodgeschoten (tenzij je zelf schiet natuurlijk) en ook kinderen kunnen niet meer per ongeluk schieten. Overigens kan dat allemaal ook niet, als je gewoon geen pistool in huis hebt – maar dat terzijde.

Ok, ben je wapenhandelaar en wil je een graantje meepikken van deze potentiele nieuwe handel, dan moet je bij Indiegogo zijn.

Hieronder een filmpje waarin Kai uitlegt wat hij van plan is.
Daaronder nog wat filmpjes waarin wordt uitgelegd dat wapens dom zijn. Jim Jefferies’ logic is undeniable…

[gv data=”FSpgAB-mgvQ”][/gv]

Waarom wapens stom zijn:
[gv data=”0rR9IaXH1M0″][/gv]
[gv data=”a9UFyNy-rw4″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *