Tiener spoort verloren telefoon op, wordt vermoord

Jeremy CookDe 18-jarige Jeremy Cook spoorde zijn verloren telefoon op met een app en ging hem ophalen. Dat had hij niet moeten doen.

De Canadese opsporingsinstanties zijn verbijsterd door de zaak Jeremy Cook. In het weekend liet hij de smartphone achter in een taxi, zo vertelt de Canadese politie aan CBC news. Vervolgens gebruikte hij een app om zijn telefoon terug te vinden en vond hij een adres. Toen hij daar samen met een familielid naar toe ging werd hij aangesproken door drie mensen in een auto. Er ontstond een ruzie die snel escaleerde. De auto wilde optrekken, maar Cook greep de deur vast. Vervolgens werd er meerdere keren geschoten. Later overleed hij aan zijn verwondingen.

De Canadese politie waarschuwt nu dat je twee keer moet nadenken voordat je zelf je verloren of gestolen telefoon terug gaat claimen. “Die app is prima, maar als je vermoedt dat er een kans op geweld bestaat, kun je beter de politie waarschuwen” aldus Ken Steeves, hoofd van de politie in London, Ontario.

6 reacties

  1. ”Die app is prima, maar als je vermoedt dat er een kans op geweld bestaat, kun je beter de politie waarschuwen”, die vervolgens niets doet voor je, ondanks het feit dat je alle informatie op een presenteerblaadje bij je hebt.

    • @gop1: in Canada gaan ze wel degelijk met je mee. De Canadese politie zijn veel actiever dan de Nederlandse variant waarbij ze er een kwartier over doen om af te komen op een ernstige dreiging en vervolgens te zeggen dat ze ‘de man met het mesje (hij had een kapmes bij zich)’ niet konden vinden. Nee gek he? En vervolgens blèren dat ik te weinig informatie had (’s nachts, in een onvoldoende verlichtte straat) in het uiterst rustige Hengelo.

      Sorry, ik dwaal af. Heb niet zoveel respect voor ’s Neerlands dienaars door hun lakse houding en optreden. In mijn ogen, welteverstaan.

  2. Hadden deze drie mensen in een random auto wat met dit adres en/of de verloren telefoon te maken? Zo veel vragen, zo weinig antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *