Tieners (14, 15) livestreamen triootje op Facebook

Barack Obama High School
Er wordt weer eens iets gelivestreamd dat eigenlijk helemaal niet op het internet thuishoort. Dit keer een triootje van een stel pubers.

Afgelopen woensdag brachten we nog een bericht over een via Periscope gelivestreamde zelfmoord en eerder dit jaar over een mogelijke live-video van een verkrachting. Ditmaal wordt de nieuwe Live-functie van Facebook gebruikt om een triootje te streamen. Van minderjarigen, zelfs.

Twee meisjes van 14 en 15 uit Milwaukee gebruikten de functie namelijk om beelden van seksuele handelingen met een 15-jarige jongen met het internet te delen. Een groot deel van hun klasgenoten op de Barack Obama School of Career and Technical Education in Milwaukee zou live hebben meegekeken, zo meldt CBS. De politie heeft inmiddels opsporingsbevelen bemachtigd om de Facebook-accounts van de betrokkenen te bekijken.

Tegen CBS zei de school:

“In January, staff became aware of a video depicting inappropriate conduct that took place outside of school and off campus. The school immediately notified proper authorities and cooperated with the investigation. We took appropriate disciplinary action against those involved, which would be in addition to any outside consequences they may face.”

De twee meiden zijn inmiddels aangeklaagd voor het blootstellen van kinderen aan schadelijk materiaal. De betrokken jongen zou vreemd genoeg nergens voor zijn aangeklaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *