Tim Cook zegt dat hij geen nieuwe iPhones hoeft te verkopen

Tim-Cook-iPhones
Apple-eindbaas gaat na kritiek nu voor een charme-offensief.

De verkoop van Apple-produkten loopt steeds meer achteruit. Of dit nu te danken is aan de handelsoorlog die zijn tafelgenoot op deze foto heeft ontketend, aan de enorm dure prijzen of iets anders, lekker loopt het niet. Dat merkt Apple-topman Tim Cook ook, want hij wist niet hoe snel hij naar anderen moest wijzen om de negatieve resultaten uit te leggen. Dat vingerwijzen maakte hem niet populair, dus besloot hij het anders te doen.

Toen hij zich voorbereidde op zijn meest recente interview voor de zender CNBC deed hij vast wat inspiratie op in het hippieverleden van thuisbasis Californië. Onder het motto ‘make love not war’ was hij ineens poeslief. Het was namelijk helemaal niet erg als de klanten geen nieuwe Apple iPhone kochten. Hij was er eigenlijk juist blij mee, want doordat ze langer met hun telefoon doen kiezen ze vast de volgende keer weer sneller een iPhone. Ook dat verhaal over die bewuste vertraging van de iPhone en de accu’s, Tim Cook vond het maar niets. Hij was juist blij dat hij voor een lage prijs nieuwe accu’s mocht leveren. Zo zouden klanten nog langer genieten van hun bestaande telefoon en zo tevreden zijn dat ze met liefde verder sparen voor een nieuwe Apple.

Natuurlijk werden er ook weer genoeg positieve cijfers gedeeld. Zo zijn er 500 miljoen Siri-gebruikers die zo’n 10 miljard keer per maand gebruik maken van de spraak-assistent. Dat is toch wel 20 keer per maand. Als een bedrijf zo nuttig is gaan de klanten vanzelf wel weer kopen. Kortom, de verkopen op korte termijn zijn niet interessant, maar Apple richt zich op lange-termijn binding. Zou dit interview daaraan bijdrage of zouden klanten liever weer een echt vernieuwde iPhone tegen redelijke prijs verwachten van Apple?

Wie het hele tenenkrommende verhaal wil beluisteren kan het interview hierna zien.

Nog geen reacties

  1. Tja, hij heeft wel een punt. Als ik collega’s met andere smartphones zie, hebben die er soms 2 gehad op de tijd dat ik 1 iPhone heb. Jarenlang updates is een enorm pluspunt van Apple. Mijn iPhone wordt ook echt afgebeuld en zeker niet ontzien. Blijft gaan en gaan en gaan.

  2. Haha, typisch. Dalende verkoop is hét bewijs dat een iPhone duurzaam is en dat vindt Dhr. Cook goed nieuws. Geloof je het zelf?

    Recht lullen wat krom is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *