TimeCap: film bijna elk moment van je leven

TimeCap: film bijna elk moment van je leven
Met TimeCap heb je altijd een camera op zak.

Een startup uit Noorwegen heeft een wearable ontwikkeld dat je dag registreert. Het gaat hier om een kleine 5-megapixel camera die op je shirt bevestigd dient te worden. Het kleine apparaatje filmt non-stop en slaat de content lokaal en in de cloud op. TimeCap, zoals de camera heet, kan verbonden worden met je smartphone via een app. Het apparaatje beschikt over 32GB aan interne opslag.

Het crowdfundingsproject roept wel enkele vragen op. Wie zit er bijvoorbeeld op te wachten om ongevraagd gefilmd te worden? Volgens de makers is TimeCap ideaal voor onverwachte momenten die je misschien achteraf graag had gefilmd, of als je bijvoorbeeld dronken was en de avond niet meer kan herinneren. Via TimeCap is de geschiedenis een herinnering die men via een smartphone kan terugkijken.

Ik kan me echter niet voorstellen dat mensen het netjes vinden om ongevraagd gefilmd te worden. Toch is niet iedereen dit met mee eens. Via Indiegogo is er namelijk al meer dan 26.000 dollar opgehaald dankzij 93 backers. Het benodigde bedrag is hiermee binnen. TimeCap kost 100 dollar. Naast de camera krijg je ook de beschikking over 20GB cloud opslag. De eerste bestellingen zullen vanaf november worden geleverd.

[gv data=”aZh_GCFV0Hw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *