TinCan verstuurt jouw berichten zonder internetverbinding

TinCan voor Android
Wat krijg je als je WhatsApp kruist met de eeuwenoude blikjes met een draadje er tussen?

Dan krijg je iets in de richting van TinCan. Hiermee kan je berichten versturen en ontvangen zonder dat daarvoor een internetverbinding nodig is, alle data reist via gebruikers naar zijn eindbestemming. Ideaal voor mensen zonder mobiele databundel.

Hoe werkt het? De app kijkt constant via de WiFi-chip naar andere gebruikers in de buurt. Zodra er eentje gevonden is, zal deze de lijst met berichten synchroniseren. Jouw telefoon draagt nu alle berichten die verstuurd moeten worden mee. Vervolgens wordt er weer een andere gebruiker gevonden, en herhaalt het hele proces zich eindeloos.

Bij elke hop zullen berichten die voor jou bedoelt zijn op jouw telefoon achterblijven, terwijl de rest doorreist, eventueel aangevuld met jouw verstuurde berichten. Het zal via deze methode dus lastig worden om een bericht door te krijgen naar iemand aan de andere kant van de wereld, maar naar de andere kant van een druk treinstation bijvoorbeeld moet nog wel lukken.

TinCan is HIER gratis te downloaden voor Android-smartphones, en is voor het succes afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers. Des te meer dat er zijn, des te beter het systeem gaat werken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *