Toko in New York verhuren via Airbnb? MAG NIET

Airbnb New York
Het businessmodel van het tamelijk briljante Airbnb, waar iedereen zijn stulpje kan verhuren, komt steeds verder onder druk te staan.

Een rechtbank in New York City heeft geoordeeld dat het illegaal is om in New York een huis te verhuren voor een periode korter dan 29 dagen. De wet die hiermee geschonden wordt is de ‘illegal hotel law’, die New Yorkers dit sinds 2011 verbiedt.

Nigel Warren verhuurde in september zijn appartement voor drie dagen. Ook al was het slechts de tweede keer dat Warren de site gebruikte, werd hij veroordeeld tot een boete van 7.000 dollar. Dit werd later verlaagd naar $2.400 dollar.

De veroordeling betekent niet dat alle Airbnb-activiteiten in de Big Apple stilgelegd zullen worden, want de stad zegt enkel actie te zullen ondernemen als er een klacht wordt ingediend over een Airbnb-gebruiker. Echt goed voor de omzet in New York zal het toch niet zijn, als verhuurders plots boetes van duizenden dollars boven het hoofd hangt.

In het begin van dit jaar kwam de woonmarktplaats al in Amsterdam in opspraak. Volgens de gemeente voldoen veel Airbnb-woningen in 020 niet aan de veiligheidseisen, die aan hotels worden gesteld. Daarnaast worden woningen op deze manier onttrokken aan de woningmarkt.

Zolang het nog kan, NYC-appartementjes via Airbnb vind je HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *