Top 5 Android-apps voor een langere accuduur

Oh nee, het robotje zit zonder power!
Het blijft vervelend om zonder power te komen te zitten met je telefoontje. Zeker moderne smartphones lusten echt wel een flinke slok op een borrel als het op stroomverbruik komt. Hier zijn 5 goede apps om je telefoontje wat zuiniger te maken.

Natuurlijk zijn er ook genoeg truukjes die je zelf kunt doen om stroom te besparen zonder apps te downloaden. Niet meer elke 8 minuten op het scherm kijken om te zien of je al populair bent is daar toch wel de beste van, maar soms heb je gewoon wat hulp nodig van een app om het energieverbruik nog iets verder te drukken.

1. BatteryDefender (Gratis)
Dit is een vrij simpele app die ervoor zorgt dat elke keer als je het scherm uitschakelt, de dataverbindingen ook onderbroken worden. Elke radio die aan blijft staan op de telefoon is er namelijk eentje die nog steeds stroom vraagt. je kan ook een whitelist van apps samenstellen die nog steeds bij uitgeschakeld scherm ook de radio’s mogen gebruiken, maar wees daar voorzichtig mee want het ondermijnt het nut van deze app.

Link naar Google Play

2. Battery Doctor (Gratis)
Deze app houdt bij welke programma’s op je telefoon heel veel energie verbruiken, waarna je ze vervolgens met 1 druk op de knop uit kunt schakelen. Ook houdt deze app bij hoe veel langer je met je toestel kan doen als je bijvoorbeeld Bluetooth uit zou zetten. Erg handig, en je ziet meteen wat de impact van een handeling is. Ook de tijd dat de telefoon nodig heeft om weer op 100 % te komen staat er in.

Link naar Google Play

3. Deep Sleep Battery Saver (Gratis)
Dit programma doet eigenlijk hetzelfde als BatteryDefender, maar biedt wat meer mogelijkheden qua schema. Je kan zo bijvoorbeeld instellen dat in het weekend bepaalde apps niet in sluimerstand de radio’s mogen gebruiken, terwijl ze dat doordeweeks wel mogen. Daarbij staan er ook 5 standaardprofielen vooraf ingesteld waarmee je het gedrag van je mobiel kan omgooien en heel veel of juist een beetje accu wil besparen.

Link naar Google Play

4. Clean Master (Gratis)
Een andere aanpak van je telefoon zuiniger maken is om deze op te schonen. Des te minder moeite het toestel hoeft te doen om een bepaald bestand te vinden, des te minder energie er verbruikt zal worden. Met deze app kan je het toestel opschonen, en alle ongebruikte rommel eraf gooien. Handig is dat je vantevoren een backup van alle opgeslagen bestanden kan maken, mocht je achteraf jezelf toch nog bedenken.


Link naar Google Play

5. Instellingen van Android zelf
Dit klinkt misschien als een inkoppertje, maar Android zelf kan al vrij veel doen om het accuverbruik terug te dringen. Bij Over Deze Telefoon > Energieverbruik kan je al zien welke apps veel energie verbruiken. Hardwarematige energieslurpers kan je daar ook meteen uitzetten, evenals de schermhelderheid terug dringen. Bijkomend voordeel hier is dat elke telefoon dit al heeft en je er dus helemaal niets voor hoeft te installeren of downloaden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *