Toshiba komt met 11,6 inch full hd tablet: WT310


Windows 8 draaien op een full hd tablet? Toshiba geeft met de WT310 die voorzien is van een 11,6 inch display de mogelijkheid. Move over, iPad.

De tablet draait op een Intel Core i5-processor met en kloksnelheid van 1,5Ghz. Het serieus grote scherm, of zoals Toshiba het omschrijft: ‘een royaal 29,5 cm, anti-glare, 10-vinger Full HD-aanraakscherm’, is van het type IPS LCD en heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Ter referentie; de iPad heeft een 9,7 inch scherm.

Voor de zakelijke markt

De WT310 heeft 4 gig intern geheugen en een SSD als opslagmedium, als is nu nog niet bekend hoeveel hier op past. Ze richten zich op de zakelijke markt door het niet alleen lekker solide te maken, er kan ook flink wat randapparatuur op worden aangesloten (muis, etc) dankzij een USB 3.0 poor en een microHDMI-uitgang. Ook komt hij met een active digitizer stylus om geschreven notities te maken die omgezet worden in getypte tekst.

Verder zit er een SD-kaartlezer in en beschikt het apparaat over twee camera’s. Draadloos data versturen kan middels de Bluetooth 4.0-module of WiFi.

De tablet weegt 825 gram en komt eind mei op de Nederlandse markt. Wel even in de buidel tasten, want met €899 exclusief BTW is ‘ie beslist niet goedkoop. Daarentegen krijg je er fraaie specs, een serieus groot en mooi h-scherm, een SSD en tal van aansluitmogelijkheden voor terug.

[lg_folder folder=”Toshiba/WT310_tablet/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Als de batterij lang genoeg meegaat zou dit wel eens een serieuze concurrent voor de Surface Pro kunnen worden. Nog een vraagje: die i5, is die dual core of quad? Als hij dual core is vind ik het wel wat magertjes met 1,5Ghz..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *