Toshiba toont laptop met afneembaar scherm

Toshiba laptop met afneembaar scherm
Waren we net een beetje gewend aan laptopschermen die je kon draaien, klappen en weet ik wat nog meer.. nu lijkt het dat laptops met een afneembaar scherm helemaal tha bomb gaan worden.

Tijdens het Intel Developers Forum in Peking werd deze Toshiba Portege Z10t detachable Ultrabook getoond. Als je geen zin hebt om dat toetsenbord mee te slepen dan haal je simpelweg het scherm los en heb je een tablet over. Dat scherm is 10 inch groot en beschikt over de nodige handige aansluitingen zoals USB 3.0, micro-HDMI en een full-size SD card slot. Uiteraard draait de boel op Windows 8.

Dit soort producten laten zien dat de scheidslijn tussen tablet en laptop steeds verder aan het vervagen is. De Surface van Microsoft is hier ook al een mooi voorbeeld van en Asus met de Transformer (een Android tablet + toetsenbord). Toshiba is niet de enige fabrikant die met dit soort afneembare schermen bezig is. HP heeft bijvoorbeeld al de Envy X2 laten zien.

Wanneer deze Toshiba op de markt komt is nog niet bekend, maar er wordt gesproken over kwartaal 2 van 2013. (via: engadget.com)

Nog geen reacties

  1. Gezien de hardware die normaal gesproken in het toetsenbord gedeelte van een laptop wordt verwerkt, nu ook nog eens achter het scherm geplaatst moet worden, verwacht ik geen top prestaties. Zeker niet op Windows 8. Verwacht niet dat dit mijn good old Asus n53 notebook kan gaan vervangen.

    Concept is leuk voor een beetje browsen en e-mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *