Trailer: de nieuwe Netflix-film Wheelman

Wheelman
Films over getaway-drivers, altijd goed.

Zoals eerder bericht; Netflix gaat dit jaar 1.000 uur aan eigen content uitbrengen. Onderdeel daarvan is de film Wheelman, die sinds vorige week vrijdag exclusief te zien is via de streamingdienst. Het verhaal gaat over een chauffeur die voortvluchtig is, na een mislukte overval. De chauffeur wordt gespeeld door Frank Grillo, bekend van oa Warrior, Captain America en The Grey. Hij rijdt een BMW M3(?) en zit in elke scene van de film, 82 minuten lang. Wat dat betreft deed onderstaande trailer me een beetje denken aan Locke, ook een aanrader trouwens.

De trailer is alvast veelbelovend. Denk aan de film Baby Driver, maar dan wel goed. Enjoy!

[gv data=”q6hODbsUE7Y”][/gv]

31 reacties

 1. Als je liefhebber bent van echt goede films, raad ik je aan om deze aan je voorbij te laten gaan. Te simpel, te makkelijk, herkenbaar, niet uniek. Even lekker wegkijken met het verstand op nul zat er voor mij ook niet in.

   • @willeme: Ik heb hem gezien en meerdere malen getwijfeld om hem uit te zetten. Het verhaal an sich is leuk, maar zo traag verteld. Nee, past niet in het rijtje klassiekers. Maar ik vond persoonlijk La La land ook de slechtste film van 2016, en die heeft een heel rijtje prijzen gewonnen, dus wie ben ik?

    • @dutchdriftking: Bij Baby Driver gaat het eigenlijk totaal niet om het verhaal. Dat is slechts een klein onderdeel van de film. Leidend is de muziek. Op het nummer van de John Spencer Blues Explosion (“Bellbottoms”) bedacht Edgar Wright (de regisseur) de achtervolgins-scene.

     Zo is hij verder gegaan met het verzamelen van nummers. Op die nummer is het script geschreven. Het is meer een musical, dan een film, eigenlijk. Muzikaal en visueel spektakel. In elke scene hoor je ook muziek. En alles gebeurd op de muziek. De teksten van de nummers staan in graffiti en pamfletten op de muur, of gaan over de situatie waarin de hoofdpersoon zich bevindt.

     Nog knapper, alles wordt gedaan op de maat van de muziek. De acteurs hadden een oortje in met het desbetreffende nummer. Zodat alle acties (deuren openen, schoten, trappen op rennen, breken van glas, ontploffingen, sirenes) exact op de maat lopen. Ik heb nogal een muziek OCD. Die kwam heerlijk tot rust bij het kijken van de film 😉

     Je moet alleen geen Heat of Ronin verwachten. Het is een heel ander soort film.

    • @dutchdriftking: Grappig, ik ging vrijwel zonder voorkennis naar Baby Driver en vond het echt een verademing. De manier waarop ze met muziek omgaan is echt briljant. Het heeft iets weg van een musical, zonder meteen in al die clichés te vervallen waarbij alles en iedereen begint te zingen en dansen.

     Dat deed men in La La Land dan weer wel, maar daar werkte het. En die film vond ik ook boven verwachting goed. Niet zo goed dat er zes Oscars, zeven Golden Globes en 5 BAFTA’s naartoe hadden moeten gaan, maar geenszins een slechte film. Als je het over slechte films uit 2016 hebt, zou je wat mij betreft moeten kijken naar films als Mike and Dave Need Wedding Dates, Dirty Grandpa en Office Christmas Party. Dat is gewoon standaard onderboekenlol zonder enige vorm van inhoud

 2. Gisteravond gekeken.
  Niet heel boeiend en de ” m3 “, bij sommige scènes duidelijk te zien dat het geen coupe is. Lijkt mij eerder een 330 sedan.

 3. Nu worden naast alle bmws die een niet zwarte/grijze kleur al gedeeld op AB ook al alle films waarin een BMW gedeeld? Je moet wat om naamsbekendheid te houden blijkbaar.

 4. Ondanks de slechte kritieken hier ga ik hem toch kijken. In de dagen dat ik Pathé unlimited had al zoveel slechte films gezien dat mijn drempel inmiddels niet meer zo hoog is ?

 5. Autoblogger heeft de film zelf ook gezien of toch maar gewoon info van het internet geplukt? Want Autoblogger weet vast wel dat er geen E46 M3 sedan bestaat.

 6. Lekker flauw artikel idd. Film afgezet nadat ze ook versnelde beelden gebruiken. Geen M3, niet het juiste motorgeluid en niet zo’n goede film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *