Angry Birds Go wordt Mario Kart met boze vogeltjes

Vogeltjes in raceauto's is ongeveer net zo logisch als varkens met helmen op
Daar had Autoblog het een aantal maanden geleden toch bij het rechte eind. Er is inderdaad een casual race-game gekomen met de karakters uit de populaire reeks Angry Birds. Omdat geld, vooral, maar stiekem ziet het er best leuk uit.

Uiteraard heeft deze game alles te danken aan de klassieke Mario Kart-formule. Stop als bedrijf je meest populaire karakters in karts, hoe onlogisch dit ook moge zijn; voeg copieuze hoeveelheden powerups in de meest debiele vormen toe, en kijk toe hoe het geld binnenstroomt. Soms zorgt dat voor draken van games, maar over het algemeen komen daar best vermakelijke spellen uit.

Dit zijn geen spellen voor de hardcore race-gamer die, gewapend met stuurtje en playseat op zoek gaat naar tienden van seconden door net iets later te remmen en een subtiele wijziging in zijn racelijn aan te brengen. Die zijn misschien beter gediend met een ander spel. Deze titels zijn daarentegen geweldig om met een paar van je vrienden op de bank en een grote zak chips een avond lang lol te hebben, vooral niet teveel nadenken en gewoon lekker gamen.

Het is Rovio dan ook vergeven dat ze de Angry Birds-franchise nog even wat verder uitknijpen. In ieder geval is het spel free-to-play. Angry Birds Go komt 11 december uit op iOS, Android, Windows Phone 8, en Blackberry 10. Ook ondersteund de racer Hasbro’s Telepods, waardoor je fysieke dingen kan kopen en deze vervolgens virtueel kan toevoegen. Video op Autojunk.nl.

[gv data=”5xP12tpJrl8″][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *