Trefecta DRT: een elektrische fiets die 70 km/u doet

Trefecat DRT: een elektrische fiets die 70 km/u doet
Dus je dacht dat de elektrische fiets louter een vervoersmiddel voor ANWB-leden met praktische kapsels was? Trefecta Mobility helpt je uit die droom.

Een team bestaande uit Nederlandse, Duitse en Zwitserse ingenieurs is met de Trefecta DRT op de proppen gekomen. Een bad ass elektrofiets met een dik 20-inch frame van aluminium, voorzien van twee 26-inch zesspaaks wielen. Het forse frame (7075 aluminum) biedt plek aan een 4kW sterke elektromotor, die zijn krachten via een SmeshGear-versnelling naar het achterwiel overbrengt.

In de normaalstand levert de elektromotor trapondersteuning. Mocht je de beloofde topsnelheid van 70 km/u willen bereiken, dan is een draai aan het rechter handvat genoeg en neemt de e-motor de aandrijving volledig over. In totaal kan er 250 Nm naar het achterwiel worden gestuurd. De actieradius van de 60-volt lithium-ion accu zou zo’n 100 km bedragen. Via de boordcomputer kun je de e-bike ook elektrisch van versnelling laten wisselen.

Echt goedkoop is de Trefecta DRt overigens niet, de prijs begint namelijk bij 22.500 euro. De pre-orders zijn inmiddels geopend. Oh, en Defensie gaat er ook op fietsen.

[gv data=”OgmLaLok5jg”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Trefecta_DRT/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. Hmm… ben ik benieuwd hoe men dit juridisch gaat zien: als fiets, fiets met hulpmotor of als motorfiets. Zal wel dat laatste worden gezien z’n topsnelheid en dit is dus -naast de aanschafprijs- een stevig struikelblok om hier in Nederland een succes van te maken. En los van de topsnelheid, krijg zo’n fiets -als motorfiets- maar eens voorzien van typegoedkeuring (kentekenplicht, verlichting, etc.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *