Treinen van Veolia krijgen gratis WiFi

Veolia treinen gratis WiFi
Als laatste spoorbedrijf gaat ook Veolia (gratis) WiFi aanbieden aan haar reizigers.

Vervoerder Veolia gaat gratis Wifi aanbieden op de Heuvellandlijn (Maastricht-Kerkrade) en de Maaslijn (Roermond-Nijmegen). Reizigers krijgen de keus of ze via een lokaal netwerk filmpjes en spelletjes willen bekijken/spelen of dat ze ‘extern’ willen en dus echt gebruik maken van internet.

Veolia hoopt dat het aanbieden van content op het eigen, interne, netwerk er voor zorgt dat de snelheid van het internet niet teveel vertraagt als mensen massaal willen internetten. het bedrijf is nog op zoek naar contentpartners om het aanbod films, nieuws en spelletjes uit te breiden.

Arriva bood in 2011 als eerste spoorbedrijf op grote schaal WiFi aan in Nederland. De NS was in 2010 weliswaar met een proef gestart, maar pas een jaar later kwam het breder beschikbaar. Connexxion biedt WiFi aan in de treinen op de Valleilijn in Gelderland. (via: spitsnieuws.nl)

Nog geen reacties

  1. Ik weet niet onder welke steen de Nederlandse verslaggevers hebben geleefd (jullie zijn niet de enige), maar toen ik onlangs in de Veolia-boemel in Noord-Limburg zat, was daar al keurig een WiFi-netwerk beschikbaar. Dat overigens in een overvolle trein een heel stuk beter werkte dan dat van de NS. Just sayin’.

    • @Gionni: Er was 1 treinstel die al een aantal jaren proef heeft gereden. Ik zag de meerwaarde er niet van in, aangezien de verbinding net zo snel (/langzaam) was op via het normale mobiele netwerk, en ook wegviel wanneer het signaal van mijn telefoon wegviel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *