Trendr, een site die het heetste nieuws uit NL verzamelt

Trendr - Het nieuws van Nederland
Er is deze week een nieuwe Nederlandse site van start gegaan die inzicht geeft in het nieuws dat trending is. Oftewel, waar Nederland op dat moment over praat.

Op trendr.nl wordt continu een overzichtslijst met 50 nieuwsartikelen uit de Nederlandse media getoond. Deze artikelen worden verzameld dankzij een door trendr ontwikkeld algoritme, dat constant de belangrijkste nieuwsbronnen analyseert en daar de populairste items uit filtert. Vervolgens wordt op basis van social media-activiteit een ranking opgesteld, waarbij de meest besproken items bovenaan eindigen.

Zo worden de meest trending artikelen gepresenteerd:
Trendr - Het nieuws van Nederland

In één oogopslag zie je via trendr waar het op de Nederlandse internets over gaat. Er staan opvallend vaak clickbait-achtige koppen bovenaan, wat logisch is, aangezien men daar veel op klikt en het gretig wordt gedeeld.

Je kunt uiteraard meteen doorklikken naar de betreffende artikelen, of even snel nieuwskoppen en een linkje delen via Twitter, Facebook, Google+ of email (serieus? Email?). Bovenaan de lijst kun je selecteren of je het meest trending nieuws van het afgelopen uur of de afgelopen 24 uur wilt zien. Daarnaast worden de populairste items van de laatste week en maand weergegeven. ‘De zwaarste baan ter wereld‘ op Lindanieuws is momenteel het populairste nieuws van de maand, met 235 tweets en 36.674 likes (moeders die de hele dag op Facebook zitten zijn een populaire doelgroep, blijkbaar). Check het zelf op trendr.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *