Troeft dit toestel de Samsung Galaxy S20 weer af?

Na de camera’s gaat de strijd nu om het geheugen.

Op 11 februari presenteert men de Samsung Galaxy S20 en op weg naar de officiële onthulling zijn de eerste foto’s, net als veel geruchten over de technische specificaties gelekt.

Voor zover nu bekend is het daarbij zeker dat de Samsung S20-lijn ontwikkeld wordt met een werkgeheugen van 12 GB. Daarmee lijkt het toestel de specificaties maximaal te bereiken en zeker met de 108 MP cameralens klinkt een en ander veel belovend.

Er is echter één partij die Samsung aardig volgt en zo hier en daar zelfs voorbij streeft. Zo bleek al eerder dat de 108 MP camera-lens, nota bene door Samsung ontwikkeld, niet debuteert op een Samsung-vlaggenschip, maar op de reeds uitgebrachte Xiaomi Mi Note 10, die bovendien voorzien is van een mega-accu van 5170 mAh.

Nu blijkt dat Xiaomi opnieuw de aanval op Samsung opent. Een volger spotte namelijk de MIIT-certificering voor de Xiaomi Black Shark 3.

https://twitter.com/Sudhanshu1414/status/1215218900830314496

Deze krijgt een werkgeheugen van liefst 16 GB en streeft daarmee, als we op de geruchten af mogen gaan, de Samsung Galaxy S20 voorbij.

Er is verder nog niet veel bekend over deze nieuwe gaming-smartphone van de Chinese prijsvechter, maar als we een accu van 5170 mAh combineren met 108 MP camera-lens en 16 GB werkgeheugen lijken we toch een zeer interessante smartphone te kunnen verwachten.

Daarbij kost de Xiaomi Mi Note 10 momenteel nog geen € 500,- en lag de introductieprijs van de Xiaomi Black Shark 2 op € 599,-. Dat lijkt dus een interessant aanbod te worden. Wellicht gaat Samsung haar strategie om Xiaomi te verslaan aanpassen?

Welk toestel zou jij kiezen?

Foto: Xiaomi Black Shark 2 (Black Shark 3 is nog niet bekend)

2 reacties

 1. De 108 MP camera in de Xiaomi is van een mindere kwaliteit dan die in de S20 komt. Zoals jullie al aangeven komt de 108 Mp camera van die Xiaomi ook bij Samsung vandaan maar heeft Samsung voor haar eigen 108 MP lens een verbeterde versie.

  Jullie vergelijken op basis van interne geheugen (12/16Gb), en lensen beide toestellen met elkaar. Slaat natuurlijk helemaal nergens op:

  DIT bijvoorbeeld biedt de Xiaomi niet:
  – DEX
  – Samsung Knox beveilingslaag en twee geheel gescheiden omgevingen op 1 telefoon
  – Beste OLED scherm ter wereld
  – Veel beter geluid met ook nog Dolby Atmos
  – Nauwe integratie met Spotify
  – Het enorme Samsung eco-systeem
  – Gratis Office pakket
  – Macro lens
  – Pro mode camera voor zowel foto als video
  – Super slow mode 960 fps onbeperkt opnemen
  – 8K video opnemen
  – Super steady auto focus
  – Laser autofocus
  – 10x optische zoom
  – Samsung Pay (niet in NL)
  – TOF sensor

  om er maar een paar te noemen.

  Is het nu duidelijk waarom het nergens op slaat om die Xiaomi te vergelijken met de S20 Ultra?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *