Turkse premier: het is allemaal de schuld van social media

Evil Twitter
Volgens de Turkse premier Erdoğan vormt social media de ergste bedreiging voor de samenleving. Uiteraard doet hij zelf niks verkeerd en is het allemaal de schuld van Twitter & co.

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het de laatste dagen enorm onrustig is in Turkije. Het volk lijkt te zijn uitgekeken op de conservatieve premier Recep Tayyip Erdoğan en dat zorgt voor protesten en relletjes. In een reactie hierop gaf de premier gisteren enkele interviews, waarbij hij zich onder andere het volgende liet ontvallen:

“There is now a menace which is called Twitter. The best examples of lies can be found there. To me, social media is the worst menace to society.”

Ook wilde hij graag nog even benadrukken dat hij “geen dictator” is. Juist. Het feit dat je de behoefte voelt om zoiets te moeten benadrukken is al raar natuurlijk. Dat social media een steeds belangrijkere rol speelt bij protesten is iets dat we al vaker gezien hebben.

Vanwege het anonieme karakter van Twitter is het voor regimes die graag alles onder controle hebben lastig te monitoren wat er allemaal aan de hand is. (via: businessweek.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *