Tweet van ‘lastige’ miljardair laat koers Apple stijgen

Stijgende beurskoers
Soms is het helemaal niet zo moeilijk om de beurskoers van een bedrijf fors te laten stijgen. Tegenwoordig is een simpele tweet van een invloedrijke miljardair al genoeg. De koers van Apple spoot gisteren omhoog toen Carl Icahn bekend maakte dat hij een groot belang had opgebouwd in Apple.

De naam Carl Icahn doet wellicht niet direct een belletje rinkelen, maar deze activistische aandeelhouder was er onder andere verantwoordelijk voor het vertrek van Jerry Yang bij zijn eigen bedrijf (Yahoo) en werd vervangen door Marissa Mayer (ex-Google). Bij computerbouwer Dell kruiste hij de degens met oprichter Michael Dell.

Je kan dus gerust stellen dat als Carl Icanh een (groot) belang heeft in een bedrijf dat hij vervolgens niet te beroerd is om de boel even flink op te schudden. Zo heeft hij er bij Apple op aangedrongen dat het bedrijf meer aandelen moet terugkopen en uit zijn tweets blijkt ook dat hij al een goed gesprek heeft gevoerd met Apple CEO Tim Cook.

De komende maanden zal ongetwijfeld duidelijk worden wat voor plannen Icahn precies heeft met Apple. Gisteren steeg de koers na bekendmaking van het nieuws gelijk met 5% tot net iets minder dan $490. (via: thenextweb.com)

Carl Icahn tweet over Apple

Carl Icahn tweet over buyback

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *