Twitter en andere sociale media vergroten ramptoerisme

Ramptoerisme
Dankzij Twitter en andere sociale media zijn we met z’n allen lekker snel op de hoogte wanneer er ergens iets gebeurt. Dat is niet altijd een voordeel. Volgens de Nederlandse Brandweer stimuleert het ramptoerisme wat het snelle optreden van de hulpverleners kan hinderen.

Brandweerkorpsen zien een toename van ramptoeristen die na een bericht op de sociale media op pad gaan om naar het betreffende incident te kijken. Het is gelukkig nog niet zo ernstig dat de bestrijding van branden gevaar loopt, maar het aanrijden is soms lastig door een grote meute mensen. En dan met name bij de minder toegankelijke locaties.

Veel korpsen blijven zelf echter wel gewoon twitteren, bijvoorbeeld om te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Een twitter-account heeft voor de brandweer absoluut meerwaarde, want er zijn ook positieve effecten: “We kunnen de traditionele media actiever bedienen en er zijn mensen die onze informatie lezen en juist niet gaan kijken”, aldus informatie-analist Hans Coenraads van Brandweer Groningen. (via: ad)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *