Twitteraccount Martin Shkreli gehackt

Shrekli
Martin Shkreli, formeel bekend als CEO van medicijnfabrikant Turing en informeel als ‘de meest gehate man van Amerika’ en ‘die gast van het Wu Tang-album’, zou zijn gehackt op Twitter.

Zijn woordvoerder zegt dat tegen Reuters. Er doken de laatste dagen al rare berichten op, waarin Shkreli onder meer schreef dat hij God was., zichzelf lelijk noemde en aangaf zijn Wu Tang-album weg te gaan geven. Zijn account vind je hier.

Shkreli was de afgelopen weken veel in het nieuws: eerst omdat hij de koper van een speciaal Wu Tang-album bleek te zijn (waarvan er maar één werd gemaakt en waarvan de koper niet de rechten heeft de muziek openbaar te maken), vervolgens omdat hij is opgepakt voor fraude bij een vorig farmaceutisch bedrijf waar hij werkzaam was, en daarna omdat hij opstapte bij Turing.

Shkreli is een interessant figuur. Hij is de zoon van arme Kroatische immigranten en zou in zijn jeugd al een groot Wu Tang-fan geweest zijn – vooral van het nummer ‘C.R.E.A.M.’ (Cash Rules Everything Around Me) op Enter the Wu-Tang. Hij begon zijn carrière al op zijn 17e bij een hedge-fund waar hij binnenliep met shortsellen (inzetten op koersdaling) van een aandeel in een biotech-bedrijf. Die truc herhaalde hij met andere bedrijven en hij is om die reden ook al eens onderzocht door overheidsinstanties over eventuele voorkennis. Beroemd werd hij met zijn beslissing om als Turing-CEO de prijs van een AIDS-medicijn met 5556% te verhogen (van $13.50 naar $750 per tablet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *