Uber controleert zelf of chauffeurs te hard rijden


Met Flitsmeister komt een Uberchauffeur niet onder boetes uit.

Als je een Uberchauffeur bent en je rijdt niet helemaal volgens de regels dan helpt Flitsmeister je niet. Hoewel je de ankers uit kunt gooien als je in de buurt van een bekende snelheidscontrole komt, heb je dan alsnog een probleem.

Taxisoftwaremaker Uber heeft namelijk ook wat extra controlemogelijkheden in zijn app ingebouwd. Naar eigen zeggen willen ze de veiligheid bevorderen door in de gaten te houden hoe de chauffeurs rijden. Dat is zowel voor de chauffeurs als voor de klanten een voordeel.

Ze maken gebruik van de gyroscopen van de smartphones. Als een driver en een rider lage rating aan elkaar geven dan wil Uber graag weten waarom dat komt, dan kunnen ze de data van de rit gebruiken om te kijken wat zich heeft afgespeeld tijdens de rit.

Omdat het van te voren al bekend is hoe lang bepaalde ritten moeten gaan duren, kan Uber zo ook actief ingrijpen als er een chauffeur wat al te enthousiast onderweg is. Maar tegen dit soort malloten die een pistool tevoorschijn trekken tegen passagiers gaat deze functie niets doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *