Universal Bike: een fiets die met je meegroeit

Universal Bike: een fiets die met je meegroeit
Elk jaar een nieuwe fiets kopen omdat je net een groeispurt hebt gehad? Dat moet anders kunnen volgens de makers van deze fiets.

Brooklyness heeft namelijk een fiets ontwikkeld dat met je mee kan groeien. Maar als volwassene hebben we zoiets eigenlijk niet meer nodig. Daar heeft de maker uit New York ook aan gedacht. Zo kan je de fiets transformeren in elk type fiets die je maar wilt. Met een paar handelingen verander je de fiets van een mountainbike in een beach-cruiser.

Het draait bij de Universal Bike allemaal om het frame. Deze is namelijk zo gebouwd dat je hem in verschillende standen kan zetten. Zo is de stang waar het zadel in zit in hoogte verstelbaar en kan je hem naar voren of achteren verzetten. De voorvork heeft nog meer instelmogelijkheden en kan volledig naar eigen wens worden vastgezet. Daarnaast kan je eenvoudig het type zadel of stuur veranderen.

Via Kickstarter probeert Brooklyness de fiets nu op de markt te brengen. Voor 895 dollar heb je al een complete fiets zonder versnellingen. Als je daar nog eens 300 dollar bovenop telt heb je er al één met drie versnellingen. Dat is toch een stuk goedkoper dan de fietsen die hier in de showroom staan. Daar komt nog eens bij dat je met deze fiets geen andere fietsen meer nodig hebt.

[gv data=”8qEpKWb50wc”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Heel gaaf! Alleen ben ik bang dat alles en iedereen binnen de ‘fietsenwereld’ dit tegen gaat werken. Fabrikanten vinden het vanzelfsprekend een niet zo’n goed idee. Winkels ook niet denk ik… Niet dat mensen nu vaak fietsen kopen, maar met deze fiets NOG minder. En een fiets online kopen is (in NL) nog niet echt ingeburgerd. Maar wel een top idee!

    p.s. zet hem maar bij mij op de stoep 😀

  2. Heel gaaf! Alleen ben ik bang dat alles en iedereen binnen de ‘fietsenwereld’ dit tegen gaat werken. Fabrikanten vinden het vanzelfsprekend een niet zo’n goed idee. Winkels ook niet denk ik… Niet dat mensen nu vaak fietsen kopen, maar met deze fiets NOG minder. En een fiets online kopen is (in NL) nog niet echt ingeburgerd. Maar wel een top idee!

    p.s. zet hem maar bij mij op de stoep 😀

  3. Workcycles in Amsterdam heeft al jaren fietsen die door hun geometrie aan allerlei posturen en lengten aan te passen zijn. Het Schotse Paper Bike heeft dezelfde mogelijkheden. En die zijn van stevig materiaal en voldoen aan de Nederlandse wettelijke eisen.

  4. Workcycles in Amsterdam heeft al jaren fietsen die door hun geometrie aan allerlei posturen en lengten aan te passen zijn. Het Schotse Paper Bike heeft dezelfde mogelijkheden. En die zijn van stevig materiaal en voldoen aan de Nederlandse wettelijke eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *