UPC wil Ziggo overnemen


Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC, heeft de knip getrokken om haar voornaamste concurrent in Nederland in te lijven.

Sinds juli dit jaar heeft Liberty Global al 28,5 procent van de aandelen van het beursgenoteerde Ziggo in handen, en nu meldt de kabelaar dat ze een ‘voorlopig bod voor een overname’ hebben ontvangen van UPC, aldus Tweakers. Het geldbedrag zou echter te laag zijn, en is daarom afgewezen. Of Liberty Global bereid is om meer te betalen voor Ziggo is tot dusver niet bekend.

Machtspositie

Ondertussen roept de vraag zich op: zal de Autoriteit Consument & Markt (ACM) akkoord gaan met de overname als het zover is? Het betekent namelijk dat UPC een wel héél sterke positie krijgt op de Nederlandse kabel- en internetmarkt. Aan de andere kant: de providers hebben allebei verschillende delen van Nederland waar ze operatief zijn en bieden hun diensten niet op dezelfde plek aan, iets dat na een overname niet per se hoeft te veranderen.

Volgens het Duitse Manager Magazin zinspeelt Liberty Global op een groot kabelnetwerk in de Benelux. Ze hebben immers ook al een controlerende meerderheid in het Belgische Telenet.

3 reacties

  1. Ik heb UPC en nergens last van. Bovendien een stuk goedkoper dan KPN wat hier aan glasvezel te bieden heeft.
    Als ze echt wat aan de “monopolie” willen doen, zorgen ze ervoor dat je overal in nederland ECHT zelf kan kiezen bij wie je kabel gebeuren afneemt. Hier in het midden van NL is het alleen UPC voor kabel.

  2. Voor internet is UPC prima, ik ben tot nu toe heel tevreden over de snelheid. Maar televisie is zooo ontzettend slecht. Het werkt letterlijk nooit. En dan heb ik nog niets over de klantenservice gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *