Dit kost Asus’ over-de-top gaming smartphone [updated]

Overpriced of value?
Check hier of het over-de-top waard is.

In september werd bekend dat Asus keihard ging inzetten op een smartphone die speciaal ontworpen is om op te gamen. Check hier het originele bericht. Geinig idee, maar de extreme smartphone kost net zoveel als een degelijke laptop of fatsoenlijke gamingcomputer. Kortom, waarom zou je hier je geld aan verbrassen?

De Republic of Gaming (ROG) smartphone van Asus krijgt een 1080p AMOLED display van 6-inch, 8GB RAM en een Snapdragon 845 die is overgeclockt (met speciale software op de smartphone kun je de processor nog verder pushen). De grootste verrassing is wellicht nog wel de ververssnelheid van 90Hz; het scherm ververst zijn pixels 90 keer per seconde wat in combinatie met high-end hardware voor een zeer soepel game-ervaring zou moeten leiden.

Daarnaast krijg je bij de smartphone een externe actieve koeler. Yup, een smartphone die actief gekoeld wordt voor de beste performance en minder slijtage; het is een ding. Alsof dat nog niet genoeg is lanceert Asus een heel scala aan ad-ons voor hun ROG zoals een desktop dock, controller modules en een soort GameBoy-case. Check LinusTechTips al die accessoires hieronder testen. Totaalprijs? Ver boven de $1000 dollar, of terwijl nóg een Asus ROG gaming phone en als je helemaal overboord gaat, kun je van het wisselgeld nog een Oppo RX17 Neo kopen.

[gv data=”oqv7bm5nbC4″][/gv]

Vodafone gaat de ROG Phone vanaf 14 november in Nederland verkopen voor een stevige €899 euro en dus niet de verwachtte €999 waarover we in het originele bericht speculeerden. Het toestel is zowel los als in combinatie met een abonnement te verkrijgen. De provider is op dit moment de enige verkopen van het toestel in Nederland. Of je er ook gekke accessoires kunt kopen, wordt uit de website niet duidelijk.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *