Update: Rockstar luistert en gooit Red Dead Online om

De posse moet hard werken
De fans waren erg ontevreden en Rockstar lijkt zich er bewust van te zijn.

Originele bericht: Faalt Rockstar keihard met Red Dead Online?!

Red Dead Online is nu een kleine week uit en na een gigantische opstand van de community reageert Rockstar relatief rustig en berekend. In een kleine blogpost maakt de ontwikkelaar van het nagenoeg perfecte Red Dead Redemption 2 nieuwe plannen voor Red Dead Online bekend.

Allereerst wordt iedereen die mee doet aan de bèta bedankt voor hun participatie. Nu heb ik al menig bèta-fase doorlopen en ik kan met zekerheid stellen dat nauwelijks iemand zich realiseert wat dat precies inhoudt. Het bedrijf benadrukt dan ook dat je hier feedback kunt geven op de game. Doe dat ook vooral, want zo maak je werkelijk een verschil!

Nu, het grootste gedeelte van die feedback had ongetwijfeld te maken met de belachelijke economie van Red Dead Online. In het originele bericht noem ik wat voorbeelden van hoe absurd de geld-systemen in de game zijn opgebouwd. Daar belooft de ontwikkelaar wat aan te gaan doen.

“Onze focus ligt op dit moment op de in-game economie, die wat additionele balancering nodig heeft om ervoor te zorgen dat alle activiteiten toepasselijk beloond worden en leuk zijn. Ook zijn we wat vervelende bugs aan het fixen waardoor spelers soms gekickt worden uit sessies.”

Ja, toepasselijke beloning en re-balancering van de economie zijn inderdaad belangrijke punten. Het is daarentegen nog maar de vraag in hoeverre Rockstar de game toegankelijk maakt op het gebied van in-game geld. We weten namelijk nog niet hoeveel premium geld je krijgt voor echt geld en hoe ze de balans gaat herstellen. Tijdens de opstand in de community spraken veel gamers al hun zorgen uit over de manier waarop Rockstar wellicht gaat balanceren.

Door bijvoorbeeld alle missies meer geld te laten opleveren, verhelp je het probleem niet. Een blik bonen is dan nog steeds duurder dan een gouden ring met edelsteen. Ook zitten – zoals ik wederom in het originele bericht belicht – sommige systemen zoals de manier waarop munitie gebruikt wordt gebakken in de game zelf. Kortom, het balanceren van de economie is meer dan alles 5% goedkoper maken of beloningen verhogen.

Rockstar belooft nog deze week een belangrijke update uit te brengen en volgende week zou er nog een toevoegingen klaar staan. Kortom, het bedrijf is weldegelijk hard bezig met de game. En hey, al wordt die Online multiplayer helemaal niks, dan heb je voor zo’n €60 euro nog steeds een van de beste games van het afgelopen decennium te pakken. Geen internet voor nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *