USB4 komt eraan en dit moet je weten

USB4 komt eraan en dit moet je weten
Nog maar net bekomen van de USB-C revolutie? De technologie gaat door en USB4 is een feit.

De USB Promoter Group heeft voor het eerst uitgebreid gesproken over USB4. Vanzelfsprekend staat snelheid hier centraal want snelheid ga je beleven met deze nieuwe technologie. Met USB4 zal het de gewoonste zaak van de wereld zijn om snelheden van 40 Gbps te halen. Zelfs op bestaande USB-C kabels is zo’n krankzinnige snelheid prima mogelijk. Hoewel we steeds meer Thunderbolt 3-toepassingen zien, is USB nog steeds een veel gebruikte en bekende naam voor leken én experts.

Waar Thunderbolt 3 slechts werkt met 463 gecertificeerde apparaten, zijn er veel meer wegen te bewandelen met USB4. De aankondiging van de USB Promoter Group over USB4 ging helaas niet gepaard met meer specifieke details. Wel is duidelijk dat USB4 compatibel is met USB 3.2, USB 2.0 en Thunderbolt 3. Later dit jaar krijgen we hopelijk meer te horen over deze veelbelovende nieuwe technologie.

De USB Promoter Group bestaat uit een groep technologiebedrijven die samen de krachten hebben gebundeld om van USB een daadkrachtig ecosysteem te maken. Bedrijven die deel uitmaken van de groep zijn onder andere Apple, HP, Intel en Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *