uTorrent genereert miljarden advertenties per maand

Advertenties uTorrent
Sinds vorig jaar heeft uTorrent een reclame-optie. Deze vertoont advertenties waar de meeste reclamebedrijven alleen maar van kunnen dromen.

Dat er massaal films gedownload worden via programma’s zoals uTorrent is geen geheim. Uit financieel oogpunt was het van uTorrent dan ook geen verkeerde zet om advertenties te gaan tonen in het torrentprogramma. Het blijkt namelijk dat er ruim 5 miljard advertenties per maand worden getoond. Niet mis.

Dit is hoofdzakelijk reclame over pokersoftware en prestatieverbeterende PC-programma’s. Deze blijken dan ook door duizenden gebruikers per dag gedownload te worden (waarom?). De advertenties zijn inmiddels een grote bron van inkomsten geworden voor uTorrent. Hoeveel precies is echter niet duidelijk.

Toch raar. Want als gebruiker heb je de mogelijkheid om deze functie gewoon uit te schakelen. Benieuwd hoe? Check de instructies in het filmpje. (via: torrentfreak.com)

[gv data=”EouZXp-Vii0″][/gv]

3 reacties

  1. Linke soep. Als je geld gaat verdienen (door advertenties) in een programma (of website) wat met auteursrechtschendingen in verband gebracht wordt dan wordt de grens van onschuldige hobby naar criminele organisatie al snel overschreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *