Utrecht maakte infrarood warmtescans van 60.000 huizen

Infrarood warmtescan
Wiettelers in Utrecht opgepast! De gemeente blijkt al een poosje onaangekondigd met infraroodcamera’s warmtescans van huizen te maken. Dan kun je met je warme lampencollectie boven je geestverruimende kweekplantjes weleens door de mand vallen.

Van zo’n 60.000 gevels van woningen in de stad is een warmtescan gemaakt om te zien hoeveel warmte het huis aan de voorkant verliest. Bewoners krijgen binnenkort gratis een infraroodfoto thuisgestuurd, waarop te zien is hoe goed hun huis is geïsoleerd. De scans werden al in 2012 gemaakt, maar de gemeenteraad, waarin GroenLinks de grootste partij is, heeft onlangs gevraagd om de foto’s naar de betreffende inwoners versturen.

De gemeenteraad hoopt dat dit huiseigenaren er toe aanzet om (indien nodig) hun huis beter te isoleren of andere energiebesparende maatregelen te nemen. Utrecht heeft zich tot doel gesteld in 2030 klimaatneutraal te zijn. In verschillende wijken worden bijeenkomsten georganiseerd waar bewoners advies kunnen vragen over energiebesparing.

Er zijn ook gemeenten die heel gericht met drones rondvliegen om illegale wietteelt (vaak op zolders) op te sporen. De drones zijn dan uitgerust met gevoelige infrarood warmtecamera’s. (via: nos)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *